Lørdag og søndag arrangerte Ryttersportsklubben NOR (RSKN) første og andre avdeling i YMBER-dressurcup og ACCOUNTOR-dressurcup.

YMBER-dressurcup er for ekvipasjer på et lavere nivå og går i dressurklassene Lett C og Lett B. ACCOUNTOR-dressurcup er for de litt mer rutinerte ekvipasjene og består av klassene Lett A og Middels B.

Første og andre plass

Under første avdeling av ACCOUNTOR-dressurcup fikk Cecilie Garden Hammari og Nashville en andre plass i  klassen Middels B.Berg Norum og Safir Fokke fikk også en andre plass i første runde av Ymber-dressurcup.

Søndag ble andre avdeling av dressur-cupene holdt. Hammari og hesten Nashville kom da på første plass i klassen Lett A med prosenten 66,296. I Ymber-cupen kom Karoline Berg Norum og Safir Fokke på første plass i Lett C med prosenten 63,6.Rytterne fra RSKN ligger dermed godt an i hver sin dressur-cup.

Resultatlister fra stevnet finner du her.

50 startende

Under helga var det rundt 50 startende. Rytterne kom tilreisende fra Midt-Troms, Hammerfest og Alta. Blant annet deltok Lise Hallonen fra Hammerfest, som har ligget høyt på resultatlistene i NNM. Hallonen fikk søndag andre plass i Lett A med samme prosent som Hammari.

- Vi ønsker at de som er blant de beste skal komme, det hever nivået på stevnet. Samtidig vil vi at det skal være åpent for de som ikke har konkurrert så  mye, sier stevneleder Caroline Hammari.

Klassene var i tillegg åpne for de som ikke deltar i dressur-cupene. Dermed får flere teste seg i konkurransesituasjon.

- Seks stykker deltok utenfor konkurranse. Vi håper disse blir med og konkurrerer neste gang, sier stevnelederen.

Arrangørene hadde værgudene på sin side. Sola skinte både lørdag og søndag. Omtrent 100 publikummere var tilstede under helgas distriktsstevne.

ACCOUNTOR-dressurcup er sponset av Reisa Regnskap AS og YMBER-dressurcup er sponset av Ymber AS. Det er prosentene til rytteren og ikke nødvendigvis plasseringen som er avgjørende for plassering i dressur-cupene.Tredje avdeling av dressur-cupene arrangeres 4. juli og finalene går i slutten av august.

Cecilie Garden Hammari og Nashville. Foto: Johanne P. Elvestad