Nykommer Asgeir Olaussen forteller at det hele gikk over all forventning.

- Vi konkurrerte der fredag og lørdag og det gikk veldig bra med oss. Av de tre som deltok, kom alle på pallen i forskjellige klasser og grener innenfor vannsporten. Vi var egentlig fire kjørere som hadde tatt turen ned, men en av oss fikk feil med maskinen etter treninga fredag, og fikk dessverre ikke kjørt noe, sier han.

De tre kjørerne hevdet seg både i klassen Oval 700, hvor Børre Sakshaug kjørte til en tredjeplass, og Oval Open der Kim Strandheim tok førsteplass. Selv tok Olaussen seieren i Drag Open med vending.

- Det har vært en veldig trivelig helg og kjempeartig for oss som var der. Lørdag kom sola fram, det var godt med publikum og veldig god stemning, sier scooterkjøreren.

Arrangementet og konkurransen i vanncross, var en del av festivalprogrammet til Snåsavatnet Fiskefestival som gikk 26.- 27. juni.

Mye kjøring

Nordreisa Vannsportforening vil nok være ukjent for ganske mange.

- Vi har akkurat fått godkjent og startet foreninga her i Nordreisa, men det er ganske mange som har drevet på en stund med sporten, sier Olaussen.

Årsaken til at kjørerne kanskje ikke har vært så synlig, ligger blant annet i mye reising og mangelen på gode treningsforhold.

- Det blir gjerne litt avstander for oss og kjøre når vi skal delta på løp. Nå i helga kjørte vi over 100 mil én vei ned til Snåsa. Vi må også ganske langt for å trene. Det nærmeste treningsfeltet vårt blir faktisk Hætta i Finland, en kjøretur på 4-5 timer, sier han.

- Men interessen er her i bygda, og i Sverige og Finland er det stort sett løp hver eneste helg. Det er bare hva man har mulighet og anledning til å dra på, fortsetter han.

Noe av ønsket med stiftelsen av Nordreisa Vannsportforening, er å jobbe med og få til et treningsfelt også i nærområdet.

Lite forurensing

Olaussen tar i samme vending opp problematikken og spørsmålene som gjerne stilles med tanke på forurensing.

- Noen får kanskje et galt inntrykk av at dette gir veldig mye forurensing, men det er satt strenge krav til alt fra bensintanker og lignende. Det er for eksempel ikke tillatt å bruke olje på kjedekassen - dette må erstattes med eksempelvis matolje. Det er veldig strengt, og det må det være, om du for eksempel skulle synke med scooteren. I Snåsa var det faktisk drikkevannskilden vi konkurrerte på, forklarer kjøreren.

Resultater Watercross 2015

Oval 700 Finale:

1.Plass Jo Albin Skåle

2.Plass Mattias Jåma

3.Plass Børre Sakshaug

4.Plass Jim Tomasli

Oval Open Finale:

1.Plass Kim Andre Strandheim

2.Plass Dan Roger Grundstrøm

3.Plass Andre Ölen

4.Plass Svein Are Eira

Drag 700 Finale:

1.Plass Aslak Jåma

2.Plass Jo Albin Skåle

3.Plass Mattias Jåma

4.Plass Morten Fjerstad

Drag Open Finale:

1.Plass Asgeir Olausen

2.Plass Dan Roger Grundstrøm

3.Plass Svein Are Eira

4.Plass Andre Ölen

Speedrun 700:

Jørgen Fjerstad (97 km/t)

Speedrun Open:

Svein Are Eira (111 km/t)

Jurypris:

Jim Tomasli

Årets Nykommer:

Jim Tomasli