Fremover vil arbeidsgruppa bestå av leder Liv Anita Østgard, Solrunn Rikardsen, Ingrid Bråstad Nilssen, Renate Karlsen, Lina Olsen, Bente Fredriksen og Helene Hanssen.

Nytt av året er også at påmeldingen skjer nå på sommeren. Tidligere skjedde dette på høsten.

- Vi hadde egentlig stengt påmeldingen til neste sesong, men siden vi ønsker å inkludere alle, og har fått henvendelser fra flere foreldrer som ønsker barna inn på idrettsskolen har vi åpnet opp for en ny runde med påmeldinger. Denne vil vare til 13. juli og det vil bli siste mulighet til å bli med, forteller Østgård.

Variert aktivitetstilbud

Til nå har ca. 60 barn meldt seg på.

- Vi skal ha fokus på at det er små barn. De begynner det året de fyller seks år, og slutter det året de fyller ni. Det skal være små grupper med barn og det skal alltid være nok voksne til at det blir en trygg arena for alle, sier Østgård.

Årshjulet vii bli stortsett som tidligere med aktiviteter som i hovedsak er planlagt etter sesongen for aktiviteten.

Dette vil være friidrett, svømming, motorisk trening, håndball, ski, sykkel og fotball.

- Nina Hestsveen er oppmann for den eldste gruppa, men vi mangler fortsatt en oppmann for den yngste gruppa. Vi skal snart starte oppgaven med å finne oppmann, så om noen føler seg kallet - ta kontakt, fortsetter hun.

Formålet med å organisere tilbudet for de yngste barna i NIL som idrettsskole er å lage et godt og variert aktivitetstilbud hvor barna får utvikle seg bade fysisk, psykisk og sosialt, hvor de får mulighet til å prøve seg i flere idretter og flere ulike miljøer, og hvor allsidighet, fysisk aktivitet, trygghet og mestringsopplevelser sammen med andre barn og voksne er viktigst.

Bedre oppfølging

Det er ikke et mål å utvikle toppspillere i denne aldersgruppa - ønsket er å holde flest mulig barn i aktivitet.

- Det stilles heller ikke krav til topputstyr. Aktivitetslederene legger vekt på at det er på barnas premisser, og at man får en litt nærmere oppfølging på enkeltindivider, sier leder i Nordreisa IL, Elin Kaasen.

Hun forteller at denne typen organisering var nytt for idrettslaget i 2013.

- Det er i henhold til Idrettsforbundets anbefaling om hvordan idrettstilbudet til de yngste bør være. Tanken deres er at barna har godt av å prøve flere idretter de kanskje vil synes er spennende, og møte forskjellige miljø med forskjellige kulturer. På den måten kommer man borti andre barn og voksne personer som man kanskje ellers ikke ville møtt, sier Kaasen.

De to yngste gruppene (6-7 år) vil ha trening en dag i uka, og de to eldste gruppene (8-9 år) vil ha trening to dager i uka.

Sesongen varer fra august/september til og med juni. Året avsluttes alltid med St.Hans-turneringa.