Omleggingen kan tidligst skje i 2017-sesongen.

Lederen Norges Fotballforbunds seriekomite, NFFs visepresident Bjarne Berntsen, har utfordret klubbene i Nord-Norge på om det er ønskelig at de to nordnorske avdelingene utvides fra 12 til 14 lag.

- Før vi gir til tilbakemelding, ønsker vi innspill på dette fra klubbene. Vi henvender oss i denne sammenheng til de av våre klubber som inneværende sesong har lag i 2., 3. og 4. divisjon, forteller daglig leder Jo Are Vik i Troms Fotballkrets.

Ønsker lik seriestruktur

Hensikten med å utvide de to nordligste avdelingene i 3. divisjon fra 12 til 14 lag, vil først og fremst være for å få en lik seriestruktur for nivå fire i Nord-Norge som i resten av landet.

Jo Are Vik påpeker at nye kunstgressbaner gjør at det er mulig å forlenge sesongen noe også i Nord-Norge.

- Vi kan nok ikke starte opp så mye tidligere om våren, men det vil normalt være mulig å forlenge sesongen noe i oktober, sier Vik.

Klubbene høres

Klubbene blir innen utgangen av juli måned bedt om å gi tilbakemelding om det er ønskelig at også 3. divisjon avdeling 11 og 12 utvides fra 12 til 14 lag.

- Når kan ordningen bli innført?

- Det kan eventuelt tidligst skje i 2017-sesongen, med overgangsordninger i 2016 med redusert nedrykk og/eller flere lag opp fra 4. divisjon. Jeg er imidlertid langt i fra sikker på at det er ønskelig med en utvidelse blant klubbene, sier Jo Are Vik.