Under helgas Nord-Norges mesterskap i dressur i Hammerfest, gjorde Cecilie Vangen fra Ryttersportsklubben NOR, rent bord i høyeste klasse.

Ikke bare vant 23-åringen Nord-Norgesmesterskapet for seniorer, hun vant også samtlige klasser hun stilte til start i.

- Det er artig selvfølgelig. Jeg klager ikke når eg vinner, ler hun.

Litt motstand

Ifølge Nordreisarytteren gikk ridningen på Nøddebogårds Don Raul bra.

- Han gikk veldig fint på oppvarmingen men på banen ble det litt mer motstand. Når det er så fint vær som det var blir banen tørr, og dermed også hard. Men hesten gjorde sitt beste og det var tydeligvis godt nok, sier hun fornøyd.

Også årets sesong har gått bra for Cecilie Vangen. Siden mars har hun nemlig vunnet 20 av 21 konkurranser hun har stilt til start i. Vangen forteller at det er få ryttere på dette nivået i Nord-Norge. I mange av konkurransene er det bare to og tre startende.

- Det er veldig gøy. Men samtidig litt kjedelig også, vedgår hun.

Med så mange seire ligger Vangen godt an til å bli årets dressurrytter 2015.

Vil bli bedre

Nordreisarytteren sier hun gjerne kunne tenke seg å starte større stevner lengre sør i landet. Men sporten koster mye penger.

- Jeg skulle gjerne hatt en god sponsor. Jeg har vært på sponsorjakt, blant annet på Facebook, men jeg har ikke fått stor respons. Så hittil har jeg brukt av egne penger. I tillegg er mamma og bestemor flinke til å hjelpe til. Nå i helga når både jeg og lillesøster deltok i Hammerfest, brukte vi sikkert 10.000 kroner, forteller hun.

Til tross for at Vangen foreløbig står uten sponsor, har hun planer om å søke seg til det største stevnet i Norge per dags dato, nemlig AEG førstkommende februar.

- Man må bli tatt ut for å representere Norge. Jeg skal søke på det, også får vi se, sier hun ambisiøst.

Flere gode ryttere

Under helgas arrangement var det flere Nordreisaryttere som bemerket seg. Anneli Hermansen og Fakhoor Ibn Farid fra Nordreisa rideklubb, fikk sølvmedalje i NNM dressur for juniorryttere.

Cecilie Vangens lillesøster, Sofie Dyrnes Vangen tok sølv i LC fredag, og vant LC lørdag. Både hun og Elisabeth Kjellevold satte personlige rekorder i programmene med høye prosenter.

Alle fire jentene stiller til start under finalene i Ymber- dressurcup og Accountor-dressurcup arrangert av Ryttersportsklubben NOR på Nordreisa hestesenter førstkommende helg.