Hun la seg onsdag under kniven på Bærum sykehus.

Nå går det 8-12 måneder før hun er tilbake for fullt på fotballbanen

- Målet er å se hvor god jeg kan bli. Første utfordring blir å spille meg inn på Røa i Toppserien. Så får vi ta det steg for steg, sier Skjervøy-jenta.

Skadeplaget

Den tidligere Fløya-profilen har vært uvanlig skadeplaget etter at hun sommeren 2013 tok overgang til Røa i hovedstaden.

Hun pådro seg for snart et år siden rift i menisken i semifinalen mot Trondheims/Ørn. Hun ble byttet inn i pausen på stillingen 3-0 til trønderne, scoret to kjappe og måtte ut med skade.

- Jeg synes det gikk greit å spille uten korsbånd, men etter skaden i menisken var det umulig å fortsette.

- Hvorfor tok det så lang tid før operasjonen av menisk og korsbånd?

- Jeg måtte fikse noe annet først. Jeg er blitt fortalt at operasjonen onsdag var vellykket.

Må være smart

- Du kan i beste fall rekke seriestarten i april 2016?

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å ta tida til hjelp. Jeg må være smart og ikke begynne å spille før jeg er helt skadefri.

Eline Johansen var i august i fjor på landslagssamling, og med det blant kandidatene til sommerens Verdensmesterskap i Canada. I beste fall får hun nye sjanser hos Roger Finfjord når hun kommer tilbake i gammelt slag.

Ny kontrakt

Hun er inne i sin første sesong som hjelpetrener for Røa, som ligger på tredje plass i Toppserien.

- Jeg blir å fortsette med trenerjobben ut sesongen, i alle fall. Det er usikkert hvordan det blir etter jul. Jeg skal i løpet av høsten i samtaler om ny spillerkontrakt med Røa. Der får jeg sikkert vite mer om framtida, forteller Eline Johansen.