Med TV-sendinger til 110 land ble Arctic Race of Norway en internasjonal TV-suksess allerede i debutåret 2013.

Nå vil flere land se de spektakulære bildene fra Nord-Norge.

- Vi vet ikke hva dette vil bety for seertallene, men vi synes det er moro at enda flere land ønsker TV-bildene. Arctic Race of Norway er mer enn et sykkelritt og vi håper TV-bilder fra vårt vakre land og vår flotte landsdel fører til at folk fra hele verden får lyst til å besøke oss. Ringvirkninger med blant annet etableringer og økt fokus på Nord-Norge er et av våre mål med rittet, sier daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

Nordkapp og Tromsø

Arctic Race of Norway legger målgangen på den første etappen til Nordkapp 14. august.

Det er også bestemt at den avgjørende sisteetappen skal ha målgang i Tromsø. Det ble avslørt på et arrangement på Nordkapp-platået i vinter.

- Det blir en stor utfordring å matche den fantastiske scenen som utspant seg under fjorårets ritt, men vi tror vi har lagt de rette rammene for å lykkes. Samarbeidet med arrangørstedene og offentlige myndigheter er allerede godt i gang, og vi ser at alle tar oppgavene seriøst for at Arctic Race of Norway 2014 skal bli en suksess, sier Dybdal.

Større interesse

- Arctic Race ble en stor suksess i fjor, både som folkefest og takket være en god mediedekning i 110 land. Det er positivt at man i år ser en større interesse for Arctic Race of Norway og at spektakulære TV bilder i år vil nå et enda større publikum. Dette gir Norge en økt synlighet som vi håper vil resultere i en økt interesse for både Nord-Norge og Norge som reisemål i årene fremover, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

Etappene for årets utgave av Arctic Race of Norway vil bli presentert i mai. Det vil skje på en pressekonferanse i hovedstaden.

Deltakende lag vil bli presentert utover våren og sommeren. I fjor deltok sju Tour de France-lag.