Vangen har startet sitt eget firma som heter C. Vangen Dressage. Med det ønsker hun å drive med profesjonell innridning av unghester, og arrangere helgekurs i dressurridning.

I dag har hun fem hester til innridning, men alle står spredd på forskjellige staller i kommunen. Det blir unødvendig mye kjøring, som tar mye tid.

- Jeg ønsker å leie et småbruk hvor jeg kan ha alle hestene. Uten et eget sted, er det umulig å drive firmaet mitt på fulltid, forteller hun.

Stor etterspørsel

I dag er det ikke noen tilbud om profesjonell innridning av hester i Nord-Norge, forteller Vangen. Derfor er forespørselen stor.

- Jeg har fått forespørsler fra Kvænangen, Balsfjord, Tromsø og flere, men jeg har ikke mulighet å jobbe med flere hester, fordi jeg ikke har et sted å ha dem, sier hun.

Vil lære videre

Cecilie Vangen er oppvokst i Nordreisa. Når hun var 17 år fikk hun jobb på en stor stall i Danmark. Da pakket hun sakene og flyttet. Etter tre år i Danmark flyttet hun tilbake til Nordreisa.

- Jeg har alltid drømt om å reise ut og lære mest mulig om hester og dressurridning. Med jobben i Danmark lærte jeg utrolig mye, og det ønsker jeg å lære videre til andre hjemme i Nordreisa nå.

Vil inspirere

Vangen forteller at hun ønsker å være en inspirasjon for andre i hestemiljøet.

- Jeg har jobbet hardt og bevist at det er mulig å bli en god rytter, selv om jeg har hatt et dårligere utgangspunkt enn mange andre.

I dag er det få rideinstruktører i området, og dette vil Vangen også gjøre noe med.

- I tillegg til å drive med profesjonell innridning av hester, ønsker jeg også å holde helgekurs og heve konkurransenivået i Nord-Troms, sier hun.

Videre forteller Vangen at konkurransemiljøet i dag er lite, og at det er veldig få som konkurrerer aktivt i dressur eller sprangridning.

Vangen sier det er synd at mange småbruk står tomme, og håper at folk tar kontakt.