For 12. gang har det blitt arrangert verddeturnering i Burfjord. Til tross for en liten nedgang i antall påmeldte lag, så er arrangørene storfornøyde med årets turnering. Totalt har 38 lag vært i aksjon på gressbanen i Burfjord, 13 damelag og 25 herrelag.

- Arrangementet har gått kjempemessig, og avviklingen har vært smertefri. Det har ikke vært noen problemer, bortsett fra at det ble noen skader. Logistikken fungerte bra, vi begynner å få rutine på ting. Når man vet hvor skoen kan trykke så tar man høyde for det, sier medarrangør Rune Bjerkli.

Mindre utenom i år

I fjor var det flere arrangementer i tilknytning til Verddeturneringen som følge av Kvænangens 150-årsjubileum. I år har det vært litt mindre utenom fotballbanen, og Bjerkli sier at de vurderer å utvide med et bredere tilbud til neste år.

- I år er det mye som skjer i forbindelse med Arctic Race, og en del ressurser er bundet opp i det. Det som var i tillegg falt i god smak i fjor, så vi skal se om vi kan gjøre noe ekstra neste år, sier Bjerkli.

Det har likevel ikke bare vært fotball i Kvænangen de siste dagene. På torsdag var det revy, og på fredag var det quizkveld med 36 påmeldte lag.

Skaper møteplass

Hele tanken bak verddeturneringen var å blåse liv i gamle tradisjoner der folk fra kysten og innlandet møtes.

- Tidligere samlet folk seg for å bytte fisk mot reinkjøtt, og det oppsto møter hvor folk ble kjent. Den tiden er forbi, nå går man på Ica og Rimi. Fordelen et idrettsarrangement har er at i motsetning til festivaler så går det ikke i udnerskudd på grunn av store kostnader til bookinger. Blant annet finansierer Burfjord IL en del av driften gjennom verddeturneringen, sier Bjerkli.