Eirik Haugsnes ble nummer 13 i helgas motbakkeløp over 21 kilometer i Dolomoittene i Italia. Haugsnes kom i mål omentrent sju minutter bak Killian Jornet fra Spania, som er den som oftest vinner disse løpenee.

Tungt i høyden

Til avisa Nordlys sier Haugsnes at det ble tungt å løpe i høyden. Løpet starta på 1.450 meters høyde, og høyeste punkt var på hele 3.200 meters høyde.

- Med tanke på at løpet er i høyden, burde jeg strengt tatt ha vært her lengre. De beste oppholder seg flere dager i forveien her. Kroppen var ikke forberedt på å presse seg så hardt i høyden, sier Haugsnes til avisa.

Han mener også at han tapte mye tid etter at det begynte å gå nedover fra 3.152 meters høyde.

- Jeg har mye å hente på teknikken i nedoverbakkene. De beste springer i et helt sinnsykt tempo nedover. Her har jeg forbedringspotensiale, mener Haugsnes.

Til Sunnmørsalpene

- Ved å delta på slike løp får jeg god erfaring for hvordan jeg kan jobbe med nedoverløping, mener Haugsnes.

Neste skyrunning-løp er 10. august i Sveits over 31 kilometer. Før den tid venter imidlertid Saudehornet rett op i Ørsta. Det betyr løping i Sunnmørsalpene.

Saudehornet rett opp er et løp der man starter på bakkenivå og løper rett opp til 1.300 meters høyde. Haugsnes mener han kan bite godt fra seg.

- Jeg liker Saudehornet rett opp. I det løpet skal jeg ha gode muligheter, sier Haugsnes til Nordlys.