Danske Erik Skovgaard Knudsen og Per Thomsen vant det 700 kilometer lange terrengsykkelrittet OffroadFinnmark da de rullet over målstreken klokken 03.50 fredag morgen. Tromsø-duoen Andreas Setting og Einar Bjørn kom inn til andreplass.

Hånd i hånd med en vakker midnattssol trillet to smørblide – men dyktig slitne – danske terrengsyklister over mållinjen i Alta, etter 700 kilometer blodslit over Finnmarksvidda. Det 70 mil lange løpet er regnet som Europas tøffeste terrengsykkelritt.

Magisk

- Det har vært knallhardt, men en magisk reise. Strekningen Mieron- Suolovuobmi var helt magisk. Her hadde vi nydelig vær – Finnmarksvidda på sitt aller beste – samtidig som vi skjønte at det gikk mot seier, sa de glade danskene.

32-åringen Erik Skovgaard Knudsen vant of700 i fjor. For makker Per Thomsen ble dette første seier, etter at han havnet på plassen bak årets makker i fjor.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse nå, slo han fast.

Tromsø-lag nestbest

Fem timer og 28 minutter senere kom tromsølaget i mål. Naturlig nok de også utmattet etter å ha syklet i over to døgn på vidda med minimalt med søvn.

- Jeg skal ikke på Finnmarksvidda på fisketur med det aller første, ironiserte Einar Bjørn. - Men vi hadde noen helt fantastiske øyeblikk der oppe. Rittet byr på mange flotte naturopplevelser, selv om det i perioder kan være litt utfordrende å nyte dem når man sliter som verst, la han til.

Naturopplevelser i fokus

- Det er veldig moro for oss som arrangør å høre at opplevelsen over vidda har vært fin, selv om det selvsagt har vært hardt. Vi fokuserer ikke bare på konkurranseaspektet, men også på at deltakerne skal få fine naturopplevelser, sier rittleder Jørund Greibrokk.

Vinnerlaget i OffroadFinnmark 300 km er ventet i mål cirka klokken 12 fredag. Her er det Rune Høydahl og Jon Kristian Svaland som ligger i tet.