Arrangørene i Bergen får skryt av superstjernen: – Fantastisk

– Når jeg ser tilbake på det nå, så ble det et fantastisk NM, sier Karsten Warholm.

Karsten Warholm jubler for NM-gull i Bergen.   Foto: Paul S. Amundsen

andreidretter

Søndag kveld ble flomlysene på Fana stadion slukket. Det siste startskuddet var avfyrt. Kun noen få funksjonærer var igjen for å rydde bort siste rest av utstyr.

Et helt spesielt og historisk NM i friidrett var ved veis ende. På grunn av smitteutbruddet i Bergen var det lenge usikkert om det i det hele tatt kom til å bli mesterskap. Løsningen ble strenge smitteverntiltak og tomme tribuner.

– Jeg var litt i tvil om jeg skulle delta, vi tok en beslutning i siste sekund. Vi følte oss ønsket og at arrangøren la til rette for oss. Da ble vi ekstra trigget til å stille opp, sier Karsten Warholm.

Superstjernen forteller at han opplevde smittevernretningslinjene som «veldig bra».

– Vi gjorde også våre tiltak med å bo på en hytte som vi leide av noen venner, én times kjøretur fra Bergen. Og så skal vi kjøre tilbake til Oslo igjen, sier han.

Jakob Ingebrigtsen brukte munnbind hele tiden på Fana stadion, utenom da han løp.   Foto: Paul S. Amundsen

Skår i gleden

Jakob Ingebrigtsen, som tok NM-gull både på 1500- og 800-meter, var ikke i tvil på om han skulle delta i Bergen.

– Vi regnet med at arrangøren tok forholdsreglene og tiltakene som måtte til for å gjennomføre dette på en forsvarlig måte, sier han.

Ingebrigtsen mente derimot at det var ett skår i gleden. Av smittevernhensyn gikk mesterskapet for tomme tribuner.

Jakob Ingebrigtsen tok to NM-gull i Bergen.   Foto: Paul S. Amundsen

– Det var spesielt å løpe her. Vi ønsker jo å konkurrere foran det norske folk når det er NM, og det er jo litt kjekkere å løpe når det er tilskuere, men slik ble det dessverre ikke i år, sier Ingebrigtsen.

Norna-Salhus-utøver Mari Sellevåg Aarø (22) avsluttet karrieren med NM-sølv i tresteg på hjemmebane. Hun skrøt også av mesterskapet.

– Det er stort. Det er noe med å ha Stein Fossen på høyttaleranlegget, han har vært med siden jeg begynte da jeg var syv år gammel. Men jeg skulle selvfølgelig ønske at det var folk på tribunene, slik at venner og familie kunne tatt del, sier Aarø.

Aarø tok NM-sølv søndag.   Foto: Paul S. Amundsen

Fikk spesialbehandling

Før NM i Bergen vedtok arrangøren at de norske utøverne som deltok i torsdagens Diamond League-stevne i Roma skulle slippe å løpe forsøk på Fana stadion.

Dette blant annet fordi det var et krav at løperne som deltok i Roma skulle avlegge negativ koronatest ved ankomst Bergen, samt at de ikke kunne konkurrere før de hadde vært i Norge i ett døgn.

Som NRK meldte lørdag, oppsto det reaksjoner i sosiale medier på at disse eliteutøverne fikk direkte plass i finalen. Det synes Warholm er rart.

Warholm skryter av NM i Bergen.   Foto: Paul S. Amundsen

– Vi kunne ikke stilt her om vi ikke fikk spesialbehandling, saken er så enkel. Så må man spørre seg: Vil man ha et NM der de beste er med, eller vil man ikke det?

– Jeg synes det ble en veldig bra løsning. Smittevern har vært det viktigste, og da har det blitt annerledes i år, sier Warholm.

NM-gullvinneren på 400 meter hekk skryter stort av arrangørene i Bergen.

– Når jeg ser tilbake på det nå, så ble det et fantastisk NM med utøvere som har gitt alt. Det har vært et høyt nivå, og det tror jeg er viktig for at NM skal kunne være det mesterskapet vi ønsker at det skal være, sier Warholm.

Warholm og trener Leif Olav Alnes tok koronagrep og oppholdt seg på en hytte utenfor Bergen før NM.   Foto: Paul S. Amundsen

– Strålende flinke

Etter mesterskapet kunne leder i NM-komiteen, Anita Bolstad Raa, endelig senke skuldrene litt.

– I et så stort mesterskap oppstår det jo en del ting underveis, men det har vi løst fortløpende. Alle involverte har vært strålende flinke, vi føler det har vært et vellykket arrangement, også med tanke på smittevern, sier Raa.

Folketomme tribuner var ett av tiltakene fra arrangøren.   Foto: Paul S. Amundsen

På NMs første dag oppdaget de at folk tidvis sto litt for tett i enkelte områder, og at de da tok grep. Slike erfaringer blir gull verdt til U23-EM etter planen kommer til Fana stadion neste år, ifølge Raa.

– Vi har sett hva som funker og ikke, det har vært veldig viktig for oss. Tilbakemeldingen fra utøverne er at de er fornøyde. Vi føler vi har fått det beste ut av de forutsetningene vi har hatt, sier Raa.