Filip Ingebrigtsen på småsur 4.-plass på Bislett

Klarte ikke helt å følge opp drømmekvelden til lillebror Jakob.

Filip Ingebrigtsen under 1500-meteren på Bislett.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

andreidretter

– Det ble litt tungt på slutten. Det var kjedelig når det var så fint med publikum, fint vær og så mange andre rekorder. Rent plasseringsmessig er jeg fornøyd med en fjerdeplass, men tiden var noen sekunder svakere enn jeg hadde sett for meg, sier Filip Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Tidligere torsdag hadde lillebror Jakob smadret sin egen juniorverdensrekord på en engelsk mile.

Filip Ingebrigtsen skulle prøve å følge opp på den avsluttende 1500-meteren i Bislett Games. Det endte med 4. plass på tiden 3.36,74. Dermed nådde han målet han satte seg før løpet: Å bli blant de fem beste.

– Han så ganske bra ut, men han ble nok litt for ivrig, sier storebror Henrik Ingebrigtsen til NRK.

– På forhånd hadde jeg bestemt meg for å være offensiv. Det klarte jeg. Men løpsutviklingen ble ikke helt som jeg hadde håpet på. Jeg burde klart å henge med de beste helt inn, men det ble tungt på slutten, forklarer Filip Ingebrigtsen.

Jake Wightman viste seg sterkest på 1500 meter på Bislett.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Britisk seier

Vinner av løpet ble britiske Jake Wightman på 3.34,17. Det var personlig rekord for briten.

Forhåndsfavoritten Elijah Motonei Manangoi fra Kenya tok annenplassen med 3.34,30. Polske Marcin Lewandowski kom seg også foran det norske innslaget.

Det ble et lureløp på distansen, og Filip Ingebrigtsen så lenge ut til å ligge i en god posisjon. Men han klarte ikke å være med og kjempe om seieren.

Dette var Filips sesongdebut på distansen der hans personlige rekord er 3.32,43.

Milløpet hans på 3.53,23 i Eugene gjorde at han ikke måtte ta hensyn til noe VM-krav på 1500-meteren. Det var sidestilt med 1500 meter når det gjelder VM-krav.

– Jeg vet at jeg har en bedre tid inne. Egentlig hadde jeg håpet å løpe noen sekunder raskere enn vinnertiden ble i denne konkurransen, men det stemte ikke helt. Jeg startet bra, men jeg fikk kjenne det på tredjerunden. Kanskje hadde det vært smartere å ligge lengre bak i feltet, men jeg hadde bestemt meg for å være offensiv og følge de beste, sier en mellomfornøyd Ingebrigtsen.