Ble endelig kvitt «forbannelsen»: – Det har irritert meg vanvittig

Molde-spillerne fikk endelig sin revansj mot Aker søndag ettermiddag. Etter kampen var kapteinen både lettet og glad for at de endelig fikk satt Oslo-klubben på plass i en tellende kamp.

Sherin Obaidli gleder seg over at de endelig fikk seieren mot Aker. Her fra forrige hjemmekamp mot Fana. I dag noterte hun seg for to scoringer, og spilte cirka halve kampen.  Foto: Kjell Langmyren

ballsport

Aker – Molde HK Elite 25-32

OSLO: Mange husker kanskje fjorårets miserable serieåpning, hvor Molde tapte borte for den gang nyopprykkede Aker. På forhånd var det mange som hadde tippet MHK på medaljeplass, og dermed sendte tapet nærmest sjokkbølger gjennom Håndball-Norge. Da tiden endelig var inne for revansj senere i sesongen, kollapset Molde igjen, og Aker vant i Molde Arena. Dermed hadde aldri Molde HK Elite slått Oslo-laget i en tellende kamp. Før i dag.

– Irriterte meg

MHK-kaptein Sherin Obaidli innrømmer at tapene for Aker satte type spor i fjor. Hun har irritert seg mye over det som skjedde. Derfor var dagens sjumålseier etterlengtet.

– Jeg irriterte meg vanvittig over det som skjedde i fjor. Det ble nesten en slags forbannelse og en irritasjon. Vi visste hva vi møtte, men klarte aldri å gjøre det vi hadde blitt enige om. I dag synes jeg derimot at vi viser at vi er et bedre lag enn Aker. Vi har kontroll hele kampen, sier Obaidli til Romsdals Budstikke i hallen etter kampen.

– Det var godt å få slått dem i en tellende kamp også, ler hun videre, og sikter til at Molde faktisk slo Aker i en treningskamp like før seriestart. I dag kjente hun igjen mye av det de fikk se sist.

– Det gjorde vi. Men som med alle andre lag trenger de tid på å bli samspilte. De har en del nye spillere. Jeg synes de er et godt lag, men i dag var vi bedre. De har vist et høyt nivå både i treningskampene og i seriekampene i år. Det er jeg ikke overrasket over.

– God uttelling

Som kapteinen er inne på, hadde Molde kontroll stort sett hele veien. De gikk til pause med ledelsen 14-11, og slapp aldri vertene nærmere enn det utover i andreomgangen. Obaidli forteller at det meste stemte i dag, men at det er naturlig at det vil svinge litt i prestasjonene.

– Ingen kamper er en selvfølge, og man går inn til hvert oppgjør med den samme innstillinga. I dag leverte vi godt både framover og bakover, og får heldigvis uttelling for det, i motsetning til for eksempel under kampen mot Sola. Det vil svinge litt, og det ser man hos alle lag. Vi er fremdeles i en oppstartsfase, og korona har litt å si. Man må komme seg inn i kamprutinen igjen. Det er mange faktorer som spiller inn, sier kapteinen.

Obaidli hyller sin relativt ferske sjef, og mener de kontinuerlig får betalt for jobben som legges ned i hverdagen.

– Vi er inne i en god rytme nå. Vi tar steg hver dag, og jeg synes vi ser fremgangen kontinuerlig. Det er godt og betryggende. Alle står på og jobber for at vi skal bli bedre. Det vi gjør på trening, tar vi også med oss inn i kamp, og vi har hatt gode treningsuker i det siste. Resultatene kommer i form av poeng, så vi har gjort mye riktig, sier kapteinen.

– Spesielt viktig i år

Hun er også godt tilfreds med nysigneringene som har kommet inn, både tidlig i sommer, og de siste ukene, ved Melanie Bak og Emilie Christensen. Obaidli peker på viktigheten av å ha en stor og solid tropp i annerledesåret 2020.

– De nye som har kommet inn bidrar, og det er godt å se at det ikke er nivåforskjell i troppen. Tidligere har vi slitt om noen har blitt skadet. Det gjør noe med hele konkurransesituasjonen i laget at vi har et jevnere nivå. Det er nok spesielt viktig i år, med tanke på hvor tett kampene kommer, sier Sherin Obaidli.

Moldes målscorere: Mathilde Rivas-Toft 9, Anniken Obaidli 6, Hege Løken 4, Lone Vik 3, Vilde Nerås 3, Andrea Hanssen 2, Sherin Obaidli 2, Mona Obaidli 2, Sarah Dahlsgaard Paulsen 1