Molde-sjefen tilfreds med mye – men dette mener han laget må bli bedre på

Tor Odvar Moen likte mye av det han fikk se av spillerne sine mot Aker søndag ettermiddag. Nå håper han at de kan bli enda mer kyniske.

Tor Odvar Moen, her under en timeout, liker utviklinga laget hans har. I dag kunne han notere to nye poeng på tabellen.  Foto: Kjell Langmyren

ballsport

Aker – Molde HK Elite 25–32

OSLO: Tor Odvar Moen har offisielt ledet Molde i fire kamper. Hittil i sesongen har det resultert i tre seire og ett tap. Mot Aker hadde laget hans stort sett full kontroll på oppgjøret, og vant til slutt komfortabelt med sju mål. Etter kampen var han opptatt av å rose prestasjonen.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Vi traff med det meste vi hadde forberedt. De holdt seg til planen, og leverte samtidig litt kreativitet. Det ble ei god laggjennomføring, oppsummerer Moen til Romsdals Budstikke.

Han skryter spesielt av lagets evne til å gjøre litt om på den originale angrepsplanen de hadde lagt.

– Vi ble litt avslørt i starten, siden vi spilte mye ut mot den ene kanten. Grunnen til det var at vi fikk til mye i det området under treningskampen. Det var tydelig at Aker hadde bestemt seg for at det ikke skulle bli slik i dag. Da klarte jentene å snu det, og heller angripe motsatt side. Det skapte en usikkerhet hos motstanderen, noe som er veldig bra.

– Tilsier at vi gjør en god jobb

Treneren lar seg på langt nær bekymre over at det til slutt endte med 25 baklengsmål.

– Nei, jeg synes vi er veldig bra og lojale i forsvarsarbeidet vårt igjennom hele kampen. Det kom en del avslutninger mot mål, men ved mange anledninger fikk vi holdt til og ledet dem inn i passivt spill. Det tilsier at vi gjør en god jobb. Ved noen av baklengsmålene blir vi egentlig straffet fordi at vi selv blir litt ivrige. Da går det på at vi kaster bort noen kontringsballer og har noen tekniske feil. Men det etablerte forsvarsspillet var ganske vanntett, sier Moen.

MHK-sjefen er klar på at han ser framgang for hver kamp som går. Omveltningen i tilnærminga til noe av spillet har vært en overgang for flere.

– Vi har mer stabilitet i forsvar nå. Det er noe helt annet enn i treningskampene. Arbeidsmoralen er god, og spillerne har stor forståelse for rollene de skal dekke. Trenere har forskjellig inngang til spillet, og i fjor skulle de stå flatere i forsvar. Jeg vil egentlig ha mer aggressivitet og vinne ballen. Vi skal presse frem så mange frikast som mulig. Sist satte vi rekord, tror jeg. Da bryter man spillet og gjør det vanskeligere for motstanderen. Dynamikken blir bedre og bedre, og det taktiske er på riktig vei, slår treneren fast.

Må kontrollere kampene bedre

Han mener likevel laget hans har ett klart forbedringspotensial.

– Det vi trenger litt av nå fremover går på om vi skal ta kontringene eller ikke. Vi kan godt løpe etter dem, men om vi tar det med ro og spiller ferdig et angrep vi kan få i mål, begynner det å ligne noe. Kort fortalt mener jeg at vi i visse faser kan bli litt ivrige. Da kan vi få et par kjappe imot. Vi må kontrollere kampene bedre. Det må vi bli gode på, for sånne ting er viktig når kampene blir tette, sier Moen.