Moldes Europa-skjebne fortsatt uklar: – Vil være utrolig skuffende om det ikke blir

Molde-kaptein Sherin Obaidli håper i det lengste at MHKs første sjanse til et Europa-eventyr lar seg gjøre. Men om ikke, har hun likevel full forståelse for avgjørelsen.

Sherin Obaidli, her i aksjon på MHK-trening noen uker tilbake, er klar på at drømmen om Europa er noe hun har veldig lyst til å realisere.  Foto: Bjørn Brunvoll

ballsport

Den siste måneden har det svirret usikkerhet rundt hvorvidt Molde HK Elite faktisk skal gjennomføre kvalifiseringskampene mot Hypo til Europaligaen eller ikke. Tidligere har herrelagene Haslum og Arendal valgt å trekke seg fra herrenes Champions League.

En avgjørelse rundt MHKs deltakelse er ventet tidlig denne uka. Obaidli understreker at hun vil respektere avgjørelsen uansett utfall, men at hun selvsagt håper at kampene gjennomføres.

– Jeg har veldig lyst å spille Europa i høst. Dette har alltid vært en drøm for oss i lille Molde. Det er vanskelig å si hva det heller mot for øyeblikket, for det er nye ting å ta hensyn til omtrent hver dag, sier Sherin Obaidli til Romsdals Budstikke.

– Men jeg skjønner selvfølgelig at vi må respektere det som skjer i verden for øyeblikket. Vi får bare vente og se hva som skjer, og hva ledelsen finner ut, er hun rask med å legge til.

Skal til Europa til slutt uansett

Molde-profilen legger ikke skjul på at skuffelsen vil være stor om drømmen glipper helt på målstreken. Om det så skulle skje, understreker hun at laget vil gjøre alt i sin makt for å spille seg til samme mulighet senere.

– Det vil være utrolig skuffende om det ikke blir Europa. Dette er det første året vi kan spille på kontinentet, noe som vil være en utrolig fin erfaring for oss. Samtidig må vi bare håpe at vi kan klare gode plasseringer i serien fremover, slik at denne muligheten eventuelt vil komme igjen, sier 27-åringen.

Lar seg ikke stresse

Kampene nærmer seg med stormskritt, og skal etter planen spilles den første og andre uka i oktober. Eldstesøster Obaidli lar seg imidlertid ikke stresse over at de fremdeles lever i det uvisse.

– Nei, akkurat nå har vi bare fokusert på seriekampene. Den dagen vi får beskjed om at vi skal spille mot Hypo eller ikke, får vi ta det da. Det begynner å nærme seg, men vi får bare vente, sier Sherin Obaidli.