Nærbø utklasset Viking i lokaloppgjøret

Nærbø var aldri truet i lokaloppgjøret mot Viking. Hjemmelaget skaffet seg en solid ledelse til pause og siden kontrollerte de kampen fullstendig.

Lars Sigve Hamre og de andre Nærbø-spillerne raget høyest og utklasset Viking i lokaloppgjøret.  Foto: Svein Hagen

ballsport

Nærbø – Viking 32–24:

NYE LOEN: Nærbø levnet ingen tvil og vant lokaloppgjøret mot Viking med meget solide 32–24.

Det er 12 år siden sist det var et lokaloppgjør i håndball på herresiden, i kveld er det duket for et nytt nappetak mellom Nærbø og nyopprykkede Viking.

Begge lagene kommer rett fra hver sin seier tidligere i uken, Nærbø etter et ellevill andreomgang borte mot Fjellhammer. Samtidig viste Viking imponerende form med sin andre strake seier hjemme mot Sandefjord.

Like før seriesesongen startet spilte disse to lagene en treningskamp mot hverandre i Nye Loen, et oppgjør som endte uavgjort.

Helt fra avkast var det klart at Nærbø ville vise hvem som var best i dette lokaloppgjøret. Det scoret kampens første mål og var i ledelsen utover i hele omgangen.

– Vi var virkelig på hugget helt fra avkast og det aller meste stemte for oss både framover og bakover på banen. Det har jammen ikke vært hver kamp så langt i sesongen vi har vært så gode fra start av, mener Nærbøs toppscorer Lars Sigve Hamre.

Økte gjennom hele omgangen

Nærbø-spillerne fikk satt et forsvar som gjestene fra Viking slet veldig mye med å trenge gjennom, samtidig som Viking-spillerne brant flere store muligheter.

– Det vi gjør i den første omgangen preget oss i store derler av kampen. Nærbø-spillerne slapp lett til bakover, samtidig som våre skudd og avslutninger slett ikke var av prima kvalitet, understreker Vikings Kjartan Johansen.

Det var ingen tvil om at det var hjemmelaget som var omgangens beste lag, og de kunne gå til pause med en komfortabel 17–11-ledelse.

– Det var herlig å se hvor godt spillerne løste sine oppgaver ute på banen i dette lokaloppgjøret. Vi visste at Viking kom fra to strake seiere og at vi slet mot dem i treningskamp før seriestart. Derfor var det godt av vi klarte å levere helt topp fra start av, forklarer Nærbø-trener Heine Jensen.

Viking-trener Scott Harrington hadde helt klart en god del å rette opp med spillerne før de entret banen i den andre omgangen. De første 30 minuttene var helt klart et tilbakeskritt fra de to foregående kampene.

Det var mange tøffe tak blant spillerne i lokaloppgjøret mellom Nærbø og Viking. Her er det Ole Nærland som nærmest blir fanget av Vikings Samson Bjørke Kallestad.  Foto: Svein Hagen

Tord Aksnes Lode er kommet fri på kanten, mens Viking-spillerne blir stående passive og ser på det hele.  Foto: Svein Hagen

Nærbø stakk helt fra

Hjemmelaget stakk fullstendig fra Viking innledningsvis på den andre omgangen. Før fire minutter var spilt av omgangen ledet Nærbø med hele 21–11.

Mens Viking hadde en spiller utvist, klarte de også å få en spiller til utvist all den tid de hadde for mange spillere ute på banen. Slikt straffer seg skikkelig mot et så godt lag som Nærbø.

Omgangen var ikke mer enn seks minutter gammel da Nærbøs Tord Haugseng fikk rødt kort, etter en hekting av en Viking-spiller på full fart gjennom.

Etter at hjemmelaget fikk en så betryggende ledelse, ble det byttet mye på mannskap og konsentrasjonen sank noen hakk. Noe som sørget for at Viking kunne kappe inn på ledelsen. Vel midtveis i omgangen var stillingen 27–20.

– Vi tapte for et bedre lag

– Hver gang vi nærmet oss Nærbø i kampen, så svarte de momentant, samtidig som vi ikke klarte å gjennomføre en kamp slik vi har gjort i de to siste oppgjørene. Denne gangen tapte vi helt klart for et bedre lag, mener Kjartan Johansen.

Hjemmelaget sto godt imot og svarte omtrent hver gang gjestene fra Viking nærmet seg i målprotokollen. Til slutt vant hjemmelaget 32–24.

– En seier vi skal suge litt på, før vi retter fokus inn mot treninger og cupkamp borte mot Halden neste søndag. For oss handler det om å gjenskape så gode prestasjoner som vi viste i store deler av denne kampen, da han det fort bli avansement i cupen også, sier Lars Sigve Hamre.

Kampfakta:

Nærbø – Viking 32–24 (17–11)

Eliteserien håndball, herrer

Nye Loen Nærbø, 200 tilskuere

Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen.

Utvisninger: Nærbø 5x2 min. + rødt kort, Viking 4x2 min.

Nærbø: Halvor-Elias Nærland, Vegard Bakken Øien – Ole Nærland 2, Atle Gudmestad, Stian Vigre, Andreas Horst Haugseng 3, Rassin Haugseng 1, Tord Haugseng 4, Theodor Svensgård 4, Tord Aksnes Lode 5, Lars Eirik Larsen 1, Mike Würst Lønne, Preben Leander Nord-Varhaug 3, John Thue 2, Sindre Heldal 1, Lars Sigve Hamre 6.

Viking: Simon Åkesson Ypma, Ole-Andre Lerang – Erik Rafoss, Francisco Pereira 3, Samson Bjørke Kallestad 1, Trym Hamre Johannessen 1, Tord Hanssen Bleivik, Sebastian Waage Mossestad 1,Kjartan Johansen 7, Lars-Henrik Hygen 1, Tord Andersen Nygård, Vegard Sømme Dybdahl, Jonas Gunnarsson Djurhuus 6, Helgi Hildarson Høydahl 4, Rasmus Lund Bertelsen, Sindre Iversen Skjeie.