Smittede Vipers-motstandere isolert i hotelletasje i Kristiansand

De to ungarske spillerne som testet positivt for koronaviruset, er fortsatt i Kristiansand. Mens resten av laget reiste hjem på lørdag.

Terje Marcussen, daglig leder i Vipers, forteller at det bare er de to smittede spillerne som nå er igjen i Kristiansand.  Foto: Jacob Buchard

ballsport

– De to spillerne er isolert på hotellet mens resten av laget reiste hjem i charterfly på lørdag, opplyser Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Han forteller at spillerne ble testet da de kom hjem til Ungarn, men at resultatet fortsatt var ukjent mandag morgen.

– Isolert i egen etasje

Det var fredag nyheten kom om at to FTC-spillere, som Vipers skulle møtt i en Champions League-kamp i Aquarama på lørdag, hadde avlagt positiv koronatest etter ankomst Kristiansand.

Kampen ble dermed avlyst. Nå befinner de to spillerne seg på Scandic Kristiansand Bystranda.

Håvard Solum, hotelldirektør ved Scandic Kristiansand Bystranda.  Foto: Jacob J. Buchard

– Jeg kan bekrefte at de to spillerne er isolert i en egen etasje og fløy på hotellet. Vi følger anbefalingene fra Folkehelseinstituttet, og er opptatt av at våre gjester og ansatte skal være trygge. Samtidig som vi også skal ta vare på de to, sier hotelldirektør Håvard Solum.

– Hvordan får de mat?

– Vi setter alt av mat utenfor døra, banker forsiktig på og går derfra.

Luftveisinfeksjon

Nå føler han at situasjonen er udramatisk.

– Men da vi fikk beskjeden så tok vi den på ramme alvor. Men i godt samarbeid med kommuneoverlegen føler jeg nå at vi i aller høyeste grad har kontroll på situasjonen, sier Solum.

Mandag ettermiddag skriver Kristiansand kommune dette på sine nettsider om de to spillerne:

«To smittede i løpet av helgen er i isolasjon. Begge har smitte med seg fra utlandet. Den ene har symptomer på luftveisinfeksjon, den andre er symptomfri. Kommunen har kontroll på smittesporingen.»

På spørsmål om hvor lenge de blir her, skriver kommuneoverlege Priscilla Hilton dette i en sms til Fædrelandsvennen:

«Dersom de er symptomfrie er det ti dagers isolasjon, ved symptomer er lengden på isolasjon en klinisk vurdering».

Uvisst når kampen spilles

Når det gjelder å få spilt kampen, aner Terje Marcussen lite om når det kan bli aktuelt. Vipers spiller i utgangspunktet to kamper i uka fram til EM-pausen i slutten av november.

– Det kommer helt sikkert flere slike episoder, forhåpentligvis ikke med våre kamper, men jeg tviler på at FTC-kampen vil bli spilt før i januar, februar eller mars, sier Marcussen.

Vipers spiller neste Champions League-kamp mot Bietigheim i Tyskland til lørdag, men møter Randesund i cupkamp alt på onsdag.