AaFK-børsen: To skilte seg positivt ut

Slik bedømte vi AaFK-spillerne i 2–5-tapet borte for Viking.

Isak Dybvik Määttä var kanskje AaFKs beste mot Viking.  Foto: Carina Johansen

fotball

Andreas Lie - 3:

Keeperen kan ikke klandres for scoringene, men han slipper inn fem mål. Ga også en skummel retur på et skudd fra 30 meter, men slapp unna da.

Nenass - 3:

Starter sin første kamp i år, og det i en uvant posisjon som høyreback. Får en tøff start, men spiller seg inn igjen. Det hjelper lite når han ender opp med å lage straffespark på 1–1. Også hans kantspiller som er fri i feltet på Vikings første scoring.

Ben Karamoko − 4:

Midtstopperen klarer seg bra og viser bedring med ball. Formspiller Berisha fikk det ikke helt til å stemme. Ledertype.

Daan Klinkenberg - 4:

Skader ga nederlenderen hans første sjanse under Lars Arne Nilsen. Starter i likhet med mange andre på laget en dårlig og virker usikker med ball. Spiller seg som mange andre opp fra de første 15 minuttene.

David Olafsson - 3:

Starter kampen meget dårlig og ble lurt på rumpa av Vikings Jefferson De Souza, som fører til 1–0-scoringen. Spiller seg opp, men er veldig anonym resten av kampen.

Parfait Bizoza - 4:

Tilbake på midtbanen og gjør jobben sin. Har noen fin løp og godt driv med ballen i enkelt anledninger. Hadde også et fin skuddforsøk, som han kanskje burde truffet mål med.

Fredrik Carlsen - 4:

Gjør en usynlig jobb på midtbanen, men det er ingen tvil om at han er en av grunnene til at AaFK etter hvert får kontroll på kampen.

Peter Orry Larsen - 4:

Er ganske anonym, som resten av midtbanen, men er tålmodig og gjør jobben defensivt, særlig etter at han ble trukket ned dypere i banen.

Isak Dybvik Määttä - 5:

Vingen spilte en god kamp og ga Vikings venstreback Rolf Daniel Vikstøl problemer tidlig. Skapte noen farligheter offensivt og var nær scoring. Gjorde også en fin kamp defensivt. Lovende av unggutten.

Sigurd Haugen - 4:

En av spissens bedre kamper. Skaffet straffe og scoret. Pådro også to motstandere gult kort. Kom til for få avslutninger, men positiv framgang i favorittposisjonen.

Simen Bolkan Nordli - 5:

Vingen er en av dem som har imponert mest for AaFK i går og var toneangivende søndag. Skaffet straffe, som han selv satte, og burde kanskje scoret ett mål til. Løp seg tom til slutt.

Markus Karlsbakk:

For kort tid til å bli vurdert. Inn for Bolkan Nordli etter 78 minutter.

Izunna Uzochukwu:

For kort tid til å bli vurdert. Inn for Carlsen etter 78 minutter.

Vetle Fiskerstrand:

For kort tid til å bli vurdert. Inn for Orry Larsen etter 88 minutter.

Jonas Grønner:

For kort tid til å bli vurdert. Inn for Määttä etter 88 minutter.

Håvard Mork Breivik:

For kort tid til å bli vurdert. Inn for Bizoza etter 90 minutter.

Les mer om kampen:

fotball