AaFK-spillerne mener straffen som snudde kampen var feil. Slik svarer dommeren.

På 1–1 fikk Viking straffe og tok ledelsen 2–1. Denne straffen mener Andreas Lie og Nenass at Viking aldri burde fått.

AaFK måtte nok en gang se seg slått. Nå har de tapt fem strake kamper og Lars Arne Nilsens tre første kamper.   Foto: Carina Johansen

fotball

Viking-Aalesund 5–2

Etter en fryktelig åpning på oppgjøret borte mot Viking, fikk etter hvert Aalesund kampen i sitt spor, særlig etter at de utlignet til 1–1 etter 25 minutter. Viking stanget og fikk det ikke helt til å stemme, før på en kontring 65 minutter ut i kampen.

Det førte til en kampavgjørende situasjon i 16-meteren. Viking-ving Zymer Bytyqi og AaFKs høyreback Nenass endte i en duell i høy fart. Nenass taklet Bytyqi, og dommer Kristoffer Hagenes ga straffe til Viking. Den ble satt inn til 2–1, og etterpå økte Viking kjapt til både 3–1 og 4–1. Straffen avgjorde på mange måter kampen.

– Vi får vel egentlig kampen akkurat der vi vil ha den i 70 minutter, inntil de får et feilaktig i dømt straffespark, slik jeg ser det, sier keeper Anderas Lie til Sunnmørsposten, og legger til:

– Etter det er det fullstendig kollaps. Det er store avstander, og vi får ikke tak i ballen. Vi er gode lenge, har en bra strategi og følger planen, men det blir stygt til slutt, sier Lie, som måtte se laget tape 2–5.

– På ballen

Hovedpersonen Nenass var selv klar på at det ikke var et straffespark.

– Jeg føler at jeg tar ballen først, fordi han kommer bakfra. Det er ikke straffe for meg, sier Nenass til Sunnmørsposten. Han spilte sin første kamp fra start i år i en uvant posisjon.

Dommer Hagenes er ikke i tvil om avgjørelsen.

– Straffen du sikter til er en tofotstackling hvor AaFK spiller i beste fall treffer både ball og mann. Taklingen har kraft, men kommer langs bakken, og det er en hensynsløs tackling og derfor gult kort. Dette straffesparket ser jeg klart og tydelig og er ikke i tvil om den situasjonen, sier Hagenes.

– Håper det er straffe

Trener Lars Arne Nilsen så ikke situasjonen godt fra sidelinjen og hadde ikke sett situasjonen i reprise da Sunnmørsposten snakket med ham. Han håper dommeren tok riktig.

– Jeg håper virkelig at det ikke er feil, fordi det er kampavgjørende. Hvis dommeren har gjort feil, nok en gang, så er det forferdelig synd, men jeg har ikke sett den og har ingen kommentar til situasjonen, sier Nilsen til Sunnmørsposten.

PS! Dommeren uttalte seg først om feil straffesituasjon (kampen inneholdt tre straffer). Uttalelsen hans ble rettet klokken 21.33.