AaFK tapte sin femte strake kamp

Lars Arne Nilsen har tapt alle sine tre første kamper som Aalesund-trener.
fotball

Viking-Aalesund 5–2

Det var ventet at AaFK skulle få en tøff bortekamp mot Viking som kom fra tre strake seire og fem kamper som ubeseiret i serien.

I tillegg manglet trener Lars Arne Nilsen nøkkelspillere som Daniel Gretarsson, Niklas Castro og Holmbert Fridjonsson, samt begge de vanlige alternativene på høyreback. Dermed var det lite som tydet at AaFK skulle stjele poeng fra formsterke Viking.

Slet

Fraværene virket synlig i starten av kampen. AaFK startet nemlig kampen svært svakt og ble virkelig kjørt rundt av Viking. Allerede etter fem minutter lurte Jefferson De Souza venstreback David Olafsson på rumpa og fant Zymer Bytiqi umarkert på straffemerket. Vingen prikket ballen enkelt til 1-0.

Aalesund og Peter Orry Larsen måtte se seg kraftig slått til slutt.   Foto: Carina Johansen

Også de neste ti minuttene slet AaFK, men så hevet det seg. De kom seg mer med i kampen og Nilsen la laget dypere i banen. Det ga resultater og fikk Viking til å gå seg fast.

Etter hvert fikk også AaFK kontringsrom og skapte et par farligheter. Halvvegs ut i omgang gikk Siman Bolkan Nordli i bakken på veg inn i 16-meteren og fikk straffe. Vingen tok straffen selv, og scoret sitt fjerde mål. AaFKs første scoring under LAN.

Scoringen ga blod på tann. AaFK var nå med for fullt, og de siste 20 minuttene av omgangen var kanskje Aalesunds beste under Nilsen. Både Isak Dybvik Määttä og Bolkan Nordli testet keeper Iven Austbø før pause, men veteranen sto i mot, og det sto 1-1 til pause.

Ny svak start

AaFK så igjen ut til å gå i samme felle på etter hvilen. Viking startet sterkest og var nære på ved å ta ledelsen allerede etter minuttet ut i andre omgang, men denne gangen tok det ikke like lang tid før Aalesund samlet seg igjen og kom på høyde med vertene.

Etter 63 minutter fikk Viking en sjelden overgang. Midstopper Daan Klinkenberg ble fraløpt på venstresiden, og Bersiha fant Bytiqi i 16-meteren. Vingen fikk avsluttet, men ble taklet av høyreback Nenass, og dommeren pekte etter hvert på straffemerket. Fra ellevemeteren satte Berisha inn 2-1.

17 minutter før slutt kom på mange måter spikeren i kista. På et frispark fra 20 meter banket Bytiqi ballen i krysset, og det sto 3-1. Bare minutter senere økte Viking til 4-1 på en corner, og det ble en blytung kveld for AaFK.

Åtte minutter før slutt skaffet Sigurd Haugen straffe og tente et håp da han selv satte den inn til 2–4, men det hjalp ikke. På overtid banket Joe Bell inn et frispark og fastsatte sluttresultatet til 5–2.

Trener Nilsen har på ingen måte fått den starten han ønsket seg på AaFK-karrieren.