Bryne forlenger med tre av sine egne, men venter med forsterkninger

Bryne FK er favoritt til opprykk fra 2.- til 1.-divisjon, men venter med å hente forsterkninger utenfra. Klubben prioriterer å forlenge med sine egne.

Lett stemning mellom Andreas Dybevik til venstre, Rogvi Baldvinsson og Pål Aamodt etter at de tre signerte nye toårskontrakter med Bryne FK.  Foto: Egil Ø. Nærland

fotball

Mandag signert Pål Aamodt, Andreas Dybevik og Rogvi Baldvinsson kontrakter som binder dem til klubben ut 2022.

Jan Halvor Halvorsen har ledet lag til opprykk fem ganger tidligere i sin trenerkarriere, to ganger Start, én gang Bodø/Glimt og én gang Notodden. Dessuten klarte han å kvalifisere Byåsen for 1. divisjon da divisjonen ble halvert i 1996.

Fem opprykk kan bli seks

Halvorsen er som trenere flest. Han ønsker ikke å snakke om et nytt opprykk, men medgir såpass overfor Aftenbladet at han med Aamodt, Dybevik og Baldvinsson fortsetter byggearbeidet for å reetablere Bryne i 1. divisjon.

– Vi har åtte kamper igjen, vi er et topplag som vi sa før sesongen, men jeg har vært med så lenge at jeg ikke tar noe for gitt før alt er avgjort, sier telemarkingen.

– For meg og klubben er det viktig å skape en enhet, sånn er det avgjørende at Rogvi, Andreas og Pål blir med videre, sier Halvorsen.

Trioen som signerte nye kontrakter, fremhever samholdet i klubben. Rutinerte Rogvi Baldvinsson sammenligner Bryne anno 2020 med Bryne anno 2013, sist laget hevdet blant de bedre lagene i 1. divisjon, særlig første del av sesongen.

– Jeg kjenner på noe av det samme nå. Vi drar lasset sammen fra ledelsen i klubbhuset til trenere, spillere og alle som hjelper til, sier landslagsspilleren fra Ålgård og Færøyene.

Fem står uten kontrakt

Etter at Aamodt, Dybevik og Baldvinsson forlenget kontraktene, er fem spillere fra dagens gruppe uten avtale kommende sesong:

Henning Romslo, Vegard Aasen, Marius Andersen, Thierry Dabove og Luc Jeggo.

Trener Halvorsen forteller at klubben snakker med alle.

– Hva trenger dere av forsterkninger utenfra ved et eventuelt opprykk?

– Vi prioriterer ikke det arbeidet nå. Først handler det om å avklare med de vi har, og der er vi godt i gang.

– Dessuten har det vist seg at lagene som kommer opp, klarer seg veldig godt i 1. divisjon, sier Halvorsen, men innrømmer at erfaringene for opprykkerne ikke er like gode i sesong to etter opprykk.