Bryne på tabelltopp etter sterkt comeback

Bryne går fra seier til seier på eget gress. De snudde oppgjøret mot Levanger fullstendig og overtok også tabelltoppen.

Andreas Dybevik var et stadig uromoment for Levanger-forsvaret. Samtidig sørget han for to av hjemmelagets scoringer.  Foto: Svein Hagen

fotball

Bryne – Levanger 4–2

BRYNE STADION: Bryne fikk noe hjelp av lederlaget Vard Haugesund, som spilte uavgjort 1–1 hjemme mot Fløy i går. Dermed var muligheten virkelig til stede for at Bryne å overta tabelltoppen med seier mot Levanger.

Samtidig var selvsagt motstander Levanger virkelig på poengjakt, all den tid de ligger helt i skorpen til å være blant de sju beste på tabellen, de lagene som etter hvert skal ut i et sluttspill.

Så langt i sesongen har Bryne virkelig imponert, spesielt på hjemmebane hvor de har fem strake seire.

Det var jevnspilt uten at noen av lagene klarte å skape særlige målsjanser det første kvarteret av den første omgangen. Men i løpet av to minutter snudde kampbildet radikalt, da scoret nemlig gjestene to kjappe mål.

Først dundret kaptein Simen Hagbø inn et knallhardt frispark fra skrått hold. Like etter fikk Levanger herje litt på sin venstreside, og etter litt frem og tilbake inne i feltet så klarte Andreas Gundersen å få ballen over målstreken.

– Det kladdet mye for innledningsvis, og det ble ikke mye bra som ble vist fra vår side. Og jeg skal innrømme at det så noe stygt ut etter de to scoringene, sier Bryne-trener Jan Halvor Halvorsen etter kampen.

Bryne reduserte og skapte ny spenning

Det gikk imidlertid ikke mer enn ti minutter før hjemmelaget fikk sin redusering. Et frispark på hjørnet av 16-meteren klinte Andreas Dybevik elegant opp i nettmaskene.

– Frisparkmålet mitt er helt klart noe jeg har tilegnet meg etter at jeg ble Bryne-spiller. Jeg var nok ikke akkurat kjent for en giftig frisparkfot før jeg kom hit, understreker Andreas Dybevik etter kampslutt.

– Scoringen min kom også på et veldig gunstig tidspunkt av kampen, det etter at vi ikke hadde prestert god fotball helt frem til den scoringen, sier Dybevik.

Etter den scoringen var det tydelig at Bryne-spillerne virkelig fikk blod på tann, de kjørte opp det ene angrepet etter det andre. Bare et par minutter etter reduseringen hadde Robert Undheim en kjempemulighet til å skape balanse i regnskapet, men avslutningen fra kort hold ble klarert til et hjørnespark.

Robert Undheim var virkelig på hugget og noterte seg for to flotte scoringer mot Levanger.  Foto: Svein Hagen

Joacim Holtan var tilbake i Brynes startelver etter både karantene og skadeavbrekk. Han fikk ikke utrettet så mye den omgangen han spilte.  Foto: Svein Hagen

Bryne-trener Jan Halvor Halvorsen og assistenttrener Even Sel hadde grunn til å være bekymret midtveis i den første omgangen, da ledet nemlig Levanger 2–0. Siden var det bare Bryne ute på banen.  Foto: Svein Hagen

To scoringer og rødt kort

Det var ikke spilt mer enn drygt ti minutter av den andre omgangen da Robert Undheim skapte balanse i regnskapet med sin scoring. Dermed ny spenning i oppgjøret, som betydde så mye for begge lagene.

Noen minutter sener ble Bryne redusert til 10 spillere. Johs Robson hadde et gult kort fra første omgang, og da han fikk sitt andre gule kort vel midtveis i den andre omgangen, var det duket for 10 spillere for hjemmelaget resten av kampen.

– Jeg må virkelig si at den moralen og gutsen spillerne viste etter at vi ble redusert med en spiller, forteller det aller meste om dette laget. Jeg er mektig imponert av det som blir prestert ute på banen, understreker Halvorsen.

Det så imidlertid ikke ut til å hindre Bryne i å fosse enda mer frem på banen, og bare et par minutter etter det røde kortet var hjemmelaget i ledelsen. Andreas Dybevik fikk stå helt alene inne i feltet og scoret sikkert sitt andre mål i kampen.

Hjemmelaget ga seg ikke med det, Robert Undheim hadde ikke noen problemer da han fikk ballen umarkert på bakre stolpe. Han kunne bare pirke ballen over målstreken.

– Vi snur faktisk kampen fullstendig etter at vi fikk Josh Robson utvist. Vi var nærmere flere scoringer enn Levanger var en redusering. Det er veldig moro å være Bryne-spillere for tiden, smiler Andreas Dybevik på vei inn i garderoben.

Kampfakta:

Bryne – Levanger 4–2 (1–2)

2. divisjon avd. 2, 11. serierunde

Bryne stadion, 200 tilskuere

Sjanser: 9–3

Mål: 0–1 Simen Hagbø (20), 0–2 Andreas Gundersen (22), 1–2 Andreas Dybevik (32), 2–2 Robert Undheim (56), 3–2 Dybevik (68), 4–2 Undheim (76).

Dommer: Jørgen Haga, Ekholt BK.

Gult kort: Josh Robson, Henning Romslo, Robert Undheim, Oliver Rotihaug og Bjarne Langeland, Bryne, Simen Olafsen, Jo Sondre Aas, Simen Hagbø, Sander Saugestad og Sander Sundnes, Levanger.

Rødt kort: Josh Robson, Bryne (to gule 65.)

Bryne (4–3–3): Igor Spiridonov – Josh Robson, Kristoffer Hay, Marius Andersen, Pål Aamodt – Andreas Dybevik (Luc Jeggo fra 90.), Henning Romslo, Bjarne Langeland – Robert Undheim, Joacim Holtan (Daniel Karlsbakk fra 46.), Thierry Dabove (Oliver Rotihaug fra 67.).