Bytyqi fortsatt taus om fremtiden: – Vil ikke tenke på det nå

Om rett over 100 dager går Zymer Bytyqi (24) sin Viking-kontrakt ut. Selv ønsker Vikings brennhete kantspiller ikke å forholde seg til fremtiden – ennå.
fotball

VIKING – AALESUND 5–2

Viking stadion (Aftenbladet): – Jeg skal være helt ærlig: Jeg har ikke tenkt på det. Jeg fokuserer ikke på det i det hele tatt. Nå konsentrerer jeg meg bare om å levere på trening og i kamp for Viking. Så får vi se når det nærmer seg – da får jeg sette meg ned med folk og finne ut av fremtiden min.

Det sier en oppriktig Zymer Bytyqi til Aftenbladet etter å ha levert nok en praktkamp, nok en drømmescoring, og nok en gang blitt spurt om fremtiden sin.

For ved årsslutt går Bytyqis kontrakt med Viking ut. Det er bare 102 dager til. Men etter å ha kjent på stresset med det å måtte tenke på «hva skjer neste år?» mot slutten av flere sesonger av karrieren sin, velger nå Bytyqi en helt annen tilnærming:

Han prøver rett å slett å utsette de tankene. Han vil ikke la det stresse ham denne gangen.

Zymer Bytyqi er i sitt livs form om dagen. Her løftes han opp etter drømmescoringen mot Aalesund.  Foto: Kristian Jacobsen

– Naturlig om klubber fatter interesse

Og Viking-trener Bjarne Berntsen har ikke tenkt å hive bensin på bålet. Han har bare gjort det tydelig – overfor både Bytyqi og agenten hans – at han er sterkt ønsket videre. Berntsen beskriver det, som han har gjort før, som «en fortløpende dialog».

– Men han blir vel fort ønsket av andre også, når han holder på som dette?

– Det kan godt være. Det er helt naturlig, svarer Berntsen.

– Nå er han i hvert fall der han skal være med tanke på å produsere mål og målgivende, med de ferdighetene han har, legger Viking-treneren til.

Bjarne Berntsen er klar på at Zymer Bytyqi er sterkt ønsket med videre i Viking.  Foto: Kristian Jacobsen

Og det er det ingen som helst tvil om. I forrige eliteserierunde vartet Bytyqi opp med et helt ellevillt skudd fra over 25 meter – limt opp i krysset. Selv kalte 24-åringen det for det beste målet han hadde scoret i karrieren.

Og mot Aalesund fulgte han opp. Da Viking fikk frispark på rundt 25 meter, og Bytyqi stilte seg opp, satte de 200 heldige publikummerne seg litt ekstra ut mot kanten av setet. For de visste at her kunne det smelle. Og det gjorde det – så til de grader.

Ballen flikket og flakket til venstre og høyre før den suste opp i krysset.

Har studert Ronaldos teknikk

Skuddteknikken har Bytyqi perfeksjonert etter årevis med øving. Det hele startet med å studere Cristiano Ronaldos tilslagsteknikk på YouTube, og forsøke å forstå hvordan han gjør det. Så kom den vanskelige biten: Å sette det ut i live.

– Det krever år med prøving og feiling. Det er først nå i det siste jeg har knekt koden. Så handler det litt om å tørre å gjøre det også. For bommer du med den teknikken der, ser det fort helt idiotisk ut. Treffer du, kan det se ganske greit ut, sier Bytyqi og smiler.

Det ble to nye scoringer på Bytyqi da Viking slo Aalesund søndag.  Foto: Kristian Jacobsen

– Hvordan rangerer du dette målet sammenlignet med det i Kristiansund?

– En god nummer to, sier 24-åringen og fortsetter å glise.

Berntsen: – Fantastiske mål

Bytyqi scoret også 1–0-målet i søndagens kamp, etter flott forarbeid av Jefferson De Souza. 24-åringen er snar med å skryte av «Jeffy», som han mener gjorde nøyaktig det han kom inn for å gjøre: Utfordre og komme til innlegg på kant.

Det er Bjarne Berntsen enig i.

– Det var veldig gøy å se. «Jeffy» fikk beskjed om nettopp det – at han skulle utfordre én mot én. Så forsvant han litt i perioder, men alt i alt var det godkjent, sier Berntsen.

Han var ikke redd for at det skulle knyte seg foran mål igjen, slik det gjorde i 0–2-tapet for Aberdeen i uka, og minner om at skottene er et på et annet nivå enn det Aalesund er.

– Dette var en fin måte å slå tilbake på. Veldig gøy å få den responsen etter at vi ikke hadde marginene med oss på torsdag. Det var noen fantastiske mål, og fantastiske skudd, oppsummerer Berntsen.

Neste uke venter Mjøndalen borte – enda en nedrykkskandidat. Men det kan fort bli en krigekamp av en annen art enn den mot Aalesund.

– Vi skal dra dit og spille vårt spill. Så får vi glede oss over at vi har muligheten til å ta fem seiere på rad, avslutter Berntsen.