Fløya berger trolig plassen uansett tabellposisjon-treneren usikker på framtiden

Med en andredivisjon som ikke blir avviklet, kan Fløyas damelag se fram mot spill i førstedivisjon også neste sesong, tross en utsatt tabellposisjon.

Fløya-trener Mike McCabe vet ikke om han trener laget neste sesong.  Foto: Steffen Todal Lykseth

fotball

Fløya-Stabæk 0–3 (0–2)

Fløya-damene kom ned på jorda igjen hjemme mot serieleder Stabæk etter forrige helgs etterlengtede trepoenger borte mot Fart.

Til tross for tap var det mye positivt å ta med seg for Fløya, som i perioder av kampen var fullt på høyde med forrige sesongs toppserielag.

– Vi har noe på gang, de skaper ganske få sjanser og vi gjør egentlig en solid kamp. Men mot de beste lagene blir man straffet. Vi er litt på etterskudd, men jentene jobber kjempegodt, sier Fløya-trener Mike McCabe.

Unngår trolig nedrykk uansett

Med fire poeng opp til sikker plass ville Fløya vanligvis gått en meget nervepirrende høst i møte for å unngå nedrykk til andredivisjon.

Bekreftelsen tidligere denne uka om at breddefotballsesongen er avlyst, gjør imidlertid at Fløya-damene trolig spiller allnorsk fotball også neste sesong uavhengig av hvor de havner på tabellen. Ettersom andredivisjon for kvinner ikke vil bli spilt tyder alt på at ingen lag fra førstedivisjon vil rykke ned, noe som også er gunstig for Fløya sitt herrelag, som ligger desidert sist i andredivisjon for herrer.

– Vi har likevel mye å spille for. Vi må spille for klubben vår og for å komme så høyt som mulig på tabellen. Jentene spiller også for å være med neste sesong, i tillegg til at vi har cupen. Vi har også et ansvar for de andre lagene i divisjonen, sier McCabe, som ikke vil si så altfor mye om at sportssjef Bård Bergvoll ikke lenger er med på damelagets treninger og kamper.

– Jeg og jentene er blitt enig om å ikke kommentere det. Hvis han vil si noe om det som skjedde er ikke det vårt problem, men det bør være likt fra begge sider når det gjelder å ikke kommentere saken, sier McCabe.

Var det hans eget valg å trekke seg ut eller noe du og spillergruppa ønsket?

– I utgangspunktet var det vel hans eget valg, svarer McCabe.

Usikker på egen framtid

Den tidligere TIL-helten hadde stor suksess i sin første sesong som Fløya-trener da han ledet laget til seriemesterskap. McCabe vet ikke om han fortsetter som trener neste sesong.

– Kontrakten min går ut etter sesongen. Tidligere har det virket som klubben har regnet med at jeg ikke har noe annet å gjøre og har ventet lenge med å ta kontakt. Du ser hva som skjer med herrelaget i år. Det har ikke noe å gjøre med trenerne og spillerne som er der nå, men de mistet så mange trenere og spillere siden de ventet så lenge, sier McCabe

Omstridt sportssjef trekker seg fra Fløyas damelag

Fløya kommer høyst sannsynlig til å berge plassen i år: – Vi må bare glede oss over den muligheten

Fløyas neste kamp er på bortebane mot Amazon Grimstad kommende søndag.

1. divisjon kvinner. 20.9. Fløya Arena

Fløya 0 (0)

Stabæk 3 (2)

Mål: 0–1 (13. min) Bjånesøy 0–2 (3. min) Kielland 0–3 (79. min) Loennecken

Sjanser: 3–8

Cornere: 2–10

Gule kort: Ingen

Tilskuere: 40

Dommer: Markus Johan Nymoen Hansen, Ulfstind