Islamovic visste at RBK vurderte hans nære venn. Men det holdt han hemmelig.

Nå håper Rosenborg-spissen at Pa Konate blir værende i Trondheim.

Dino Islamovic er strålende fornøyd med å ha fått kompisen Pa Konate til Lerkendal.  Foto: Christine Schefte

fotball

- Han visste før meg at Rosenborg var interesserte i å hente meg. Men han holdt det hemmelig for meg, sier Pa Konate og bryter ut i et stort glis.

Og bekrefter i en spøkefull tone at han synes det var litt ufint at kameraten Dino Islamovic ikke avslørte noe overfor ham.

- Hehehe, jeg visste at de så på ham og var interesserte, det visste jeg. Så visste jeg ikke hvor seriøst det var, sier Islamovic selv når Adresseavisen konfronterer ham med det Konate forteller.

- Når snakket du med ham om Rosenborg, da?

- Etter at han fikk vite det selv. Da ringte jeg ham og så snakket vi litt om klubben. Jeg håpet så klart at de skulle hente ham, men samtidig vet man aldri hvordan det blir, så det var bra å holde det hemmelig, sier Islamovic.

– Har vært venner lenge

Rosenborg-spissen er strålende fornøyd med å ha fått Konate til Lerkendal. De to har kjent hverandre i en årrekke, og stemningen de to imellom på mandagens rolige treningsøkt var tydelig lystbetont.

Latteren satt løst.

- Det er kjempefint at han er her. Vi har vært venner lenge, og han hjelper meg inn i gruppen. Han får meg til å føle meg bekvem her, sier Konate.

Stemningen er lett og ledig mellom Islamovic og Konate, som har kjent hverandre lenge.  Foto: Christine Schefte

De to har gått på samme skole, og spilt sammen på fotballakademi i oppveksten.

- Vi har spilt på ungdomslagene i Malmö, og fulgt hverandres reise. Vi har bodd i samme by ganske lenge, og så flyttet jeg utenlands da han kom opp i A-laget, sier Islamovic.

Var ikke i tvil

Etter å ha vært hele ungdommen i Malmö, dro Islamovic til Fulham som 18-åring i 2012. Siden har han nederlandske Groningen før han vendte snuten hjem til Sverige i 2017. Etter å ha vært i Trelleborg og Östersund, kom Islamovic til Rosenborg foran denne sesongen.

Konate, på sin side, ble i Malmö til sommeren 2017, da han signerte for italienske Spal. I 2019 var også han tilbake i Sverige og GIF Sundsvall. Og nå er også venstrebacken Rosenborg-eiendom.

- Det er klart jeg pratet med Dino før jeg kom. Men da jeg fikk et tilbud, betød ikke hans mening så mye, sier Konate.

For han spilte for Jönköpings Södra på nivå to i Sverige. Da var det ingen tvil for ham da Rosenborg viste at de ville ha ham.

– Veldig stabil

Og nå skal 26-åringen bruke tiden frem til nyttår, når korttidskontrakten går ut, på å overbevise Åge Hareide om at han er en mann å satse på også neste sesong.

Det er et ønske Islamovic også har, for han svarer «ekstremt mye» på spørsmålet om hva det betyr å få kompisen til Lerkendal.

- Han er en nær venn. Vi omgås alltid på fritiden i Malmö. Nå er han her, så vi kan omgås på fritiden i Trondheim i stedet. Det er bare kult. I tillegg er han en bra fotballspiller også, så det er bra vi får ham inn på venstreback, sier Islamovic.

Og mener at Konate kommer til å tilføre Rosenborg gode ting.

- Det viste han allerede i går (i hjemmeseieren mot Haugesund søndag, journ.anm.). Jeg synes han er veldig stabil defensivt, og har en ekstremt følsom fot og kommer opp i angrep hver gang.

- Du håper han får fortsette etter dette året?

- Ja, det skal jeg pushe på. Men vi får se.