KSK kuttet forspranget til Valhall etter storseier mot Skognes

Kvaløya har funnet scoringsformen og står nå med tjue mål på de siste tre kampene.

Ole-Martin Tjosaas scoret for KSK.  Foto: Mats Rydland

fotball

Kvaløya- Skognes 6–0 (2–0)

Kvaløya lå seks poeng bak serieleder Valhall før oppgjøret med poengløse Skognes tirsdag kveld. Kampen ble preget av sterk vind, men det var likevel liten tvil om hvor seieren skulle ende.

Alexander Berg Johansen sendte hjemmelaget i ledelsen etter et drøyt kvarter, før Konrad Kallhovd Hanssen doblet ledelsen med et vakkert skudd ti minutter seinere.

Etter pause var det kun ett lag på banen. Spillende trener Ole Martin Tjosaas satte inn 3–0 fra straffemerket før Anders Jørgensen satt inn 4–0. Scoringer mot slutten av innbytter Alexander Kvikne og Viljar Fagerhaug Broks fastsatte sluttresultatet til 6–0.

Ole-Martin Tjosaas var fornøyd med gjennomføringen under vanskelige spilleforhold.

– Det var veldig vanskelige forhold, men vi løser det godt. Det var vel aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne, og vi har full kontroll, sier Tjosaas, som tror kampen om opprykket vil stå mellom KSK og Valhall, selv om han ikke helt utelukker andre lag.

KAMPFAKTA:

5. divisjon herrer Troms.

Kvaløya 6 (2)

Skognes 0 (0)

Mål: 1–0 (17) Berg Johansen, 2–0 (27) Hanssen, 3–0 (58) Tjosaas, 4–0 (63) Jørgensen, 5–0 (81) Kvikne, 6–0 (85) Fagerhaug Broks

Sjanser: 13–2

Cornere: 8–3

Gule kort: Karlsen, Skognes

Tilskuere: 25

Dommer: Tom Erik Johannessen, Stakkevollan.

Begge lagene kjempet i i toppen i fjor, men måtte se seg slått av Fløya 2, som var kun ett poeng foran Kvaløya etter siste kamp.

– Det er vel naturlig at det vil stå mellom oss og Valhall, også med tanke på sesongen i fjor. Jeg er litt usikker på om Nordreisa og Ringvassøy kan komme i flyten, sier Tjosaas, som gjorde mange bytter etter hvert som kampen var avgjort.

– Det er naturlig. Vi har en stor og god stall og måtte faktisk utelate et par spillere fra troppen i dag.

Alexander Kvikne, som scoret smått utrolige 44 mål i fjorårssesongen, er på vei tilbake etter et benbrudd i vinter. Treneren mener storscoreren fortsatt har en vei igjen før han er på topp.

– Han fikk en omgang både i dag og mot Ulfstind sist. Han trenger litt tid fortsatt og er vel ikke på mer enn 60–70 prosent enda, avslutter Ole-Martin Tjosaas.