Lars Arne Nilsen så mye positivt: – Høres steike galt ut å være fornøyd etter 2–5-tap

Aalesund gikk på et resultatmessig stygt 2–5-tap for Viking, men det var mye som gledet trener Lars Arne Nilsen.

Lars Arne Nilsen var fornøyd med mye, tross et stortap.  Foto: Carina Johansen

fotball

Riktig nok startet AaFK svært dårlig i Stavanger og ble rundspilt det første kvarteret. Det resulterte også i et baklengsmål etter fem minutter.

– Vi kommer litt tungt ut, men vi fikk kampen akkurat der vi ville. Viking begynner å bli frustrert. Det er en blanding av uflaks, selvtillit og kvalitet som gjør at vi taper, sier Nilsen.

Fra det 15. minutt til det var spilt en time var kanskje AaFK det beste laget. Kampplanen lyktes. AaFK lå dypt, og Viking fikk ikke ting til å stemme.

– Vi spiller egentlig en perfekt kamp fram til 60 minutter, bortsett fra at vi slipper inn et tidlig mål. Vi gjør det vi skal, og det er en fantastisk innsats. På 2–1 må vi prøve litt, og da slår vi sprekker. Det er ingen 2–5-kamp, mener Nilsen.

– Masse positivt

For da Viking tok ledelsen 2–1, ballet det på seg. Viking scoret raskt 3–1 og 4–1, før AaFK reduserte med sin andre scoring. På overtid ble resultatet fastsatt til 5–2. Alle Vikings fire siste scoringer kom på dødball.

– Det er vanskelig når du få sånne kremmerhus og fire dødballmål i mot. Vi må bare se bak resultatet. Det var en fantastisk lagmoral, rett og slett, og vi har to-tre sjanser inn mot pause. Får vi 2–1 der, så vet du aldri, men det står på marginene og kvaliteten, sier Nilsen og legger til:

– Viking har den kvaliteten og er i medgang, mens vi er skikkelig i motgang og scorer ikke på sjansene. Det Viking gjør på dødballene er kvalitet, og vi får ikke gjort noe med det, sier Nilsen.

Han synes det er rart å snakke med pressen om alt det positive, til tross for et 2–5-tap.

– Det er masse positivt, selv om det høres helt forferdelig å si det når vi taper 2–5, men nok en gang er vi med i kampen, nok en gang kan vi vinne kampen. Det er kvalitet og selvtillit det handler om. Det høres steike galt ut å være fornøyd etter 2–5, sier Nilsen.

Trekker fram spiller

Isak Dybvik Määttä var kanskje AaFKs beste spiller mot Viking. Han skapte trøbbel på høyresiden sin og gjorde en god jobb defensivt. Etter kampen trakk Nilsen fram unggutten.

– Det er fantastisk artig å se en høyrekant som han. Det han gjør i dag er det høy klasse på. I tillegg er Sigurd (Haugen) frisk på topp, sier Nilsen, som også skryter av Bolkan Nordli og den nykomponerte forsvarsrekka.

Isak Dybvik Määttä gjorde en god kamp på høyrevingen.  Foto: Carina Johansen