«Larsha» er kritisk til Fløya-utbryterne – og åpner for en retur til klubben

Lars Henrik Andreassen (29) innser at han nok forblir klubbløs resten av årets sesong, men er klar for å gjenreise karrieren i 2021.

TIDLIGERE TUIL-SPILLER: Her er Lars Henrik Andreassen i en duell med Sander Berge, i en kamp mot Vålerenga 2.  Foto: Ronald Johansen

fotball

Kontrakten hans med TUIL gikk ut i sommer, og han har siden den gang vært klubbløs. «Larsha» har trent med både Fløya og Senja, og skal også kanskje være med på noen Skjervøy-økter i høst. Men noen signering blir det neppe for midtbaneeleganten denne sesongen.

– Jeg er åpen for tilbud, men har innsett at det kan hende at høsten går for min del uten at det blir noen ny klubb. Dukker det opp noe, så skal jeg selvsagt vurdere det, sier Lars Henrik Andreassen til iTromsø.

Han ser ikke bort fra at TUIL eller Fløya kan være aktuelt fra 2021-sesongen. Samtidig er han klar på at han også kan flytte fra byen hvis riktig klubb dukker opp.

– Jeg er definitivt flyttbar, slår han fast.

Som 29-åring er det nå han skal få sine beste fotballår.

– Ja, det føler jeg absolutt. Jeg føler at jeg fysisk er i den beste formen noen gang, forteller han.

– «Jækla dumt» at de brøt ut

«Larsha» er klar på at nivået han skal spille på må være minst 2.-divisjon. En klubb som Fløya kunne trengt hans rutine denne sesongen. I helgen tok Fløya et gledelig poeng (1–1) mot Senja – men det var også klubbens første denne sesongen.

– Jeg var litt i dialog med dem tidligere, men takket på en måte nei. Tiden har gått, og jeg har innsett at det blir færre og færre kamper igjen. Sesongen i år er rar, og det blir som det blir, sier «Larsha».

Ettersom breddefotballen ble kansellert, er det godt mulig at Fløya likevel får være i 2.-divisjon. Det er ennå ikke avgjort.

– 2021-sesongen er kanskje litt mer aktuelt med Fløya, sier Andreassen.

«Larsha» er en gammel Fløya-gutt. Han spilte der i flere sesonger i barne- og ungdomsårene, og han likte dårlig at nesten hele laget forsvant etter en konflikt med ledelsen før årets sesong.

– Jeg har Ikke fått meg annet enn det som har vært i avisen, men jeg har sagt at jeg synes jo at det valget de tok om å bryte ut av klubben var «jækla dumt». Jeg krysser alt av fingre for at Fløya får en ny mulighet i 2.-divisjon, og jeg har veldig troen på at klubben kan etablere seg som et veldig fint lag med tromsøgutter. De har alt av fasiliteter og fortjener et ordentlig 2.-divisjonslag, sier Andreassen.

– Skadet kun herrelaget

Han er dermed kritisk til avgjørelsen til mange av sine kompiser. Flere av dem spiller han eliteseriefutsal med for Sjarmtrollan, som Tobias Schjetne, Tom-Erik Bang Kristiansen, Martin Berg Johnsen og Hans Eivind Rydeng.

Les Schjetne kommentere Andreassens utspill nederst i denne artikkelen.

– Jeg kjenner ikke hele sakens natur, men det skadet jo kun herrelaget. Det ble gjort et veldig stort poeng ut av det, men det er nesten glemt dagen etterpå. Og man har på en måte latt dem som styrer, få viljen sin. Det er litt enkelt å si dette fra utsiden, men jeg tenker det vil vært bedre å bli værende og ta «krigen» fra innsiden, sier Andreassen.

Og fortsetter:

– Når Fløya endelig hadde rykket opp i 2.-divisjon etter så mange år, så kan man svelge noen kameler. Hvis man føler at styret jobber mot herrelaget, er ikke det bare enda mer «bensin på bålet» til å gjøre en helsikes bra sesong? Jeg hadde tenkt at nå skal vi vise hva slags lag vi er.

Ikke hørt fra Helstrup

Han er sønnen til TIL-legenden Arne «Pøsen» Andreassen, og også «Larsha» startet på en TIL-karriere. To ganger. I 2010 fikk han sin eneste eliteseriekamp, før han i 2014 var tilbake i klubben i en sesong. Siden hadde han flere gode sesonger for TUIL, under dagens TIL-trener Gaute Helstrup.

– Jeg ser ikke for meg at det skulle bli TIL igjen, men det er noe man har helt sykt lyst til. Det gjelder egentlig alle som er «byguta». Det sier seg selv.

– Helstrup har ikke vært på tråden?

– Nei, det har han ikke.

– Angrer ikke på noe

Tobias Schjetne, som nå spiller for Senja, kommenterer kritikken slik:

– Jeg har ikke så mye tanker om det, egentlig. Jeg vet ikke om jeg orker å gå inn på det. Jeg vet hva vi har stått gjennom og angrer ikke på noe som er gjort.

TIDLIGERE FLØYA-SPILLER: Tobias Schjetne.  Foto: iTromsø

Men heller ikke Schjetne utelukker en Fløya-retur.

– Det er Fløya som er klubben «min». Jeg kommer aldri til å hate Fløya som klubb. Det kommer aldri til å skje. Men å gå tilbake til klubben med det samme styret og spesielt samme sportslige leder, er ikke aktuelt, sier han.

Han skulle gjerne blitt lagkompis med Andreassen igjen.

– Jeg har sagt til «Larsha» at det hadde vært artig å spille med ham igjen. Det har vi jo faktisk ikke gjort på seniornivå. Vi har alltid på en eller annen måte klart å unngå hverandre, som da jeg i sin tid gikk til Finnsnes. Da forlot «Larsha» klubben. Så kanskje er det slik at han ikke vil spille med meg? spøker Schjetne.