Norske landskamper går for tomme tribuner

Herrelandslagets kamper mot Østerrike og Nord-Irland er blant en rekke oppgjør i september som spilles uten publikum.

Kamper i Uefa-regi spilles uten publikum i september.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

fotball

Ifølge Norges Fotballforbund har Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bestemt at ingen kamper i Uefa-regi i september skal spilles med tilskuere på tribunene.

Det betyr at grensen på maksimalt 200 tilskuere som gjelder for norske seriekamper, blir redusert til 0 i Nations League-kampen mot Østerrike på Ullevaal stadion 4. september.

– Det er veldig synd at vi ikke får spille foran våre supportere. Vi håper likevel nordmennene heier på oss fra sofaen hjemme, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til NFFs nettsted.

Norge skal også spille tre landskamper i oktober, blant annet semifinale i EM-omspillet mot Serbia på hjemmebane. Det er foreløpig ikke kjent om publikum blir tillatt i disse kampene.

Lars Lagerbäck håper nordmenn heier på Norge fra sofaen.  Foto: Fredrik Hagen

– Så fort vi eventuelt får beskjed om at disse kampene spilles uten publikum, vil vi sette i gang med automatisk refusjon av billettene som nevnt i epost tidligere i år. Nærmere beskjed om disse kampene kommer når vi får informasjon fra Uefa, sier billettansvarlig Merete Prestkvern i NFF.

Uefas publikumsnekt betyr også at de norske klubblagene som skal ut i europacupkvalifisering, må spille for tomme tribuner der.

Seriemester Molde går inn i 1. kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Rosenborg og Bodø/Glimt starter europaligakvalifiseringen i 1. runde, mens cupmester Viking går rett inn i 2. kvalrunde.

(©NTB)