TILs millionspiss etter null mål i Sandefjord: - I dag ser vi ikke ut som et lag

Ett fattig mål på de fire siste kampene er fasiten for TIL. Det hjalp heller ikke å sette inn Slobodan Vuk.

Slobodan Vuk fortviler mot Sandefjord.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

fotball

SANDEFJORD - TROMSØ 3–0

SANDEFJORD (iTromsø): Vuk fikk sjansen fra start i Eliteserien for første gang siden serieåpningen mot Brann i starten av april da TIL spilte mot Sandefjord. Det gikk ikke særlig bra for verken TIL eller Vuk.

Ingen mål framover og tre feil vei sendte TIL på ferie på nedrykksplass. Vuk står fortsatt målløs i statistikken etter millionovergangen fra slovenske Domzale i januar.

– Å spille igjen etter skaden var godt. Jeg er frisk og har ikke vondt noe sted. Men alt annet er ikke i orden, sier spissen til iTromsø etter kampslutt.

Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Brant stor sjanse

Han er trist på vegne av lagkameratene og seg selv når han skal forklare hva som gikk galt.

– Vi ser ikke ut som et lag. Det er for mye plass mellom angrepsspillerne og forsvarsspillerne. Minst 50 meter, og det går ikke. Hver gang vi mistet ballen ble det for mye rom. Vi må ordne mye, men jeg er ikke trener. Kanskje vi må se på taktikken, sier Vuk.

– Jeg håper den nye treneren kan hjelpe oss å ordne dette, sier Vuk videre.

Midlertidig trener Truls Jenssen svarer på hvorfor Vuk startet kampen.

– Tanken var at han har vært ok på trening. Han prøver masse, og står på som bare det, sier Jenssen til iTromsø.

Lagkamerat Mikael Norø Ingebrigtsen brant en stor sjanse tidlig i oppgjøret, da TIL lå under 0–2.

– Jeg kom litt på etterskudd så kom jeg for langt unna ballen slik at den går himmelhøyt over, sier Ingebrigtsen.

Kjedelig avslutning

Jenssen fikk ingen fin avslutning på den midlertidige jobben som hovedtrener som han overtok etter at Bård Flovik ble avsatt i slutten av juni. 0–2 borte mot Haugesund 2. juli ble fulgt opp av tremålstapet i Sandefjord søndag.

– Man sitter i sjokk etter en slik start. Man tror førstemålet er offside, men jeg fikk se TV-bildene etterpå, og de forteller noe annet, sier Jenssen til iTromsø.

Han erkjenner at planen TIL hadde lagt de siste par ukene egentlig bare var å kaste ut av vinduet etter starten på kampen.

– Vi hadde noen brukbare muligheter, men det vil seg ikke. En skikkelig «skjitkamp», og jeg tar fullt ansvar. Jeg sa til gutta at de ikke må skylde på hverandre. Da må de heller skylde på meg. Nå må vi ha oss en god ferie, så er det 14 eliteseriekamper igjen å spille, sier Jenssen til iTromsø.

Han mener spillerne trenger å koble av for å snu dette til høsten.

– Akkurat nå skal de bare ligge rett ut. De har trent godt i 14 dager, og derfor er det synd vi ikke kommer ut av startblokkene, sier Jenssen.