Valakari uenig med eksperter: Derfor mener han TIL fortsatt kan rykke ned

Tallknuserne mener TIL har berget plassen. Simo Valakari er helt uenig og advarer mot å tro noe annet.

ADVARER: TIL-trener Simo Valakari.  Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN NORWAY

fotball

TIL har 33 poeng når tre serierunder gjenstår, men bak jager lag som Strømsgodset, Bodø/Glimt, Start og Lillestrøm. Og Valakari er klar på at TIL trenger flere poeng.

– Du føler deg ikke sikker på at plassen er berget nå?

– Nei, jeg har sagt tidligere at lagene bak oss vil plukke poeng, så vi trenger også poeng. Og vi har ikke plukket poeng i det siste. Ingenting har endret seg, sier Valakari til iTromsø.

Norsk Regnesentral regnet denne uken på hvilke lag som har størst risiko for nedrykk. Ifølge tallknuserne kan alle TIL-fans slappe helt av. For sannsynligheten for å havne på kvalikplass er mindre enn 0,1 prosent.

– Ja, jeg så det. Men sannsynligheten kan endre seg. Taper vi nå, og alle de andre vinner, så kan man regne på det igjen og få et annet utfall, sier Valakari til iTromsø.

– Kan kun kontrollere våre egne resultater

– Vi må ha kontroll på det som vi kan styre, og det er vårt spill. Ingenting annet. Ja, masse ting må gå galt for oss (for at det skal bli nedrykksfare), men det er mulig. Vi kan kun kontrollere våre egne resultater. Er vi trygge? Nei, på langt nær, sier Valakari engasjert.

TIL har ni tap på de 12 siste kampene. For Valakari og «Gutan» blir det viktig å avslutte sesongen på en god måte, slik at både klubben og omgivelsene kan få en god inngang på neste sesong.

– Vi ønsker å vinne hver kamp. Det har ikke endret seg. Vi vil forbedre oss, og det har ikke vært godt nok denne sesongen. Men likevel; ser du på våre siste to kamper (Start og Odd), så skulle vi ut fra statistikken fått mye mer ut av dem, sier Valakari.

– Og slike ting kan skje i fotball. Hvis noen tror vi er trygge, så stemmer det ikke. Det er farlig å tenke slik. Spillerne vet det og er såret av de siste resultatene. De vil prøve å rette det opp.

Les kommentaren:

– Molde er det beste laget

Kampen mot Molde søndag mener Valakari kan være fin for TIL. «Gutan» har slått både Rosenborg og Brann hjemme denne sesongen.

– Det er ikke noe press på oss, for ingen forventer noe. Molde kommer hit og er i veldig god form. For øyeblikket er de det beste laget i Eliteserien. De vil prøve å fortsett sin positive trend. Det blir en god kamp. Lett? Overhodet ikke. Er det en kamp vi gleder oss til? Ja, uttaler Valakari, som mener laget må forbedre seg kraftig mot lag som er rundt TIL på tabellen.

– Vi mangler noe når presset er på oss og det forventes at vi skal vinne. Det må vi endre på. Denne vinnerkulturen har vært her og må tilbake. Klubben har spilt mange kamper i europacupen, understreker han.

– I fjor høst vant dere mange kamper.

– Akkurat. Å vinne kan bli en vane, men det å tape kan sannelig bli en vane også, sier TIL-treneren.

I går skrev iTromsø om Lasse Nilsen som mister resten av sesongen på grunn av brudd i hånda. På den positive siden ser det ut til at Gjermund Åsen og Kent-Are Antonsen blir klare.

– De trente begge bra i dag. Og det er en skikkelig vitamininnsprøytning for laget om de blir klare, sa Valakari etter onsdagens trening.