Fortsatt et lite opprykkshåp for TUIL. Vi fulgte kampen live

Med tapet mot Sogndal er håpet om opprykkvalik nesten ute for TUIL

En skuffet Andreas Løvland fikk gult kort helt på tampen  Foto: Daniel Lilleeng

fotball

TUIL–Sogndal: 0–3. 0–1 (23) Eirik Wilberg Schulze, 0–2 (39) Sigurd Haugen, 0–3 (81) Sigurd Haugen. Artikkelen oppdateres

Nest-Sotra utlignet til 2–2 mot Kongsvinger helt på tampen, slik at det er to poeng opp for TUIL til Kongsvinger på siste kvalikplass. Nest-Sotra ligger foran TUIL på målforskjell.

På 5.-plass, tre poeng foran TUIL, ligger Ull/Kisa, men de har en målforskjell som er 17 mål bedre enn TUILs. Dermed er det meget usannsynlig at TUIL skal klare å passere Ull/Kisa.

90 min. Fire minutter med tilleggstid.

88 min. Gult til «Løva» som hopper inn i ryggen på en Sogndal-spiller.

84 min. August Mikkelsen får noen minutter på slutten for Håvard Lysvoll.

81 min. Sogndal øker til 0–3. Sigurd Haugen på en kontring.

80 min. Andreas Løvland skyter via en spiller og like over til corner.

79. Ut med Kjæve og inn med Tobias Vibe, som får sin første kamp siden 3. juni!

78 min. Der er Sigurd Haugen og Sogndal kjempenære deres tredje, men skuddet fra spissen går like utenfor fra god posisjon.

70 min. Det ser fryktelig mørkt ut for kvalikspill for TUIL nå. Må enten komme tilbake mot Sogndal. Eller så må Jerv komme tilbake borte mot Ull/Kisa. Stillingen er 4–1 til Ull/Kisa der nå. Hvis stillingen står seg i de to kampene, så må TUIL vinne, Ull/Kisa tape og TUIL må ta igjen en målforskjell på 16 mål.

66 min. Abelsen plukker opp en ball og forserer inn mot feltet. Blir tatt i det som ser ut til å være hårfint utenfor og det blir et frispark. Det blir slått ufarlig over både mur og mål.

64 min. Skade på en Sogndal-spiller, Stanisa Mandic. Følges ut til sidelinjen for behandling.

60 min. Stor sjanse til Sogndal nå, men Berntzen med en herlig beinparade får den ut til corner.

59 min. Kjempesjanse til TUIL! Et innlegg fra Kjæve lander noe overraskende til Vegard Lysvoll, som ikke rekker å reagere og ballen spretter inn til keeper.

51 min. TUIL starter kort, men «Larsa» slår en høy, ekkel ball til Berntzen, som mister den til en Sogndal-spiller. Heldigvis for TUIL gjør innbytteren opp for seg og får blokkert. Ender med corner som det ikke blir noe av.

46 min. Da er vi i gang med 2.-omgang. For TUIL har Kristoffer Hay gått ut for Lars Henrik Andreassen. «Larsa» inn på midtbanen, mens Anders Karlsen går ned på midtstopperplass.

45 min. Da blåses det til pause.

43 min. Sogndal tror de kommer to mot keeper på en kontring. Heldigvis for hjemmelaget, har Kjæve tatt et kjempeløp defensivt og får forhindret scoring mot.

39 min. MÅÅÅL! Det blir spilt et gjennomspill over TUILs forsvarsrekke. Berntzen kommer ut for å nå ballen, men feilvurderer og ender på halvdistanse. Det utnytter Sigurd Haugen som får ballen med seg forbi Berntzen og setter Sogndals andre.

37 min. Håvard Lysvoll kommer i en litt trang situasjon. Løser det fint ved å dra en tunnel og spille ballen videre.

34 min. Anders Karlsen blir satt opp av Mo etter fint TUIL-spill og kommer til en avslutning fra vel 18 meter. Går rett på keeper.

29 min. Lars-Gunnar Johnsen feilberegner og header en ball rett til en Sogndal-spiller som går på kontring og er i overtall. Hay kommer til slutt inn og får forhindret avslutningen langt inne i TUILs felt. Andre gode involveringen på kort tid fra Hay.

27 min. Sogndal frempå igjen. Denne gangen er det Joachim Soltvedt som kommer til en ekkel avslutning like utenfor 16-meteren, som Marius Berntzen får slått til corner.

23 min. MÅÅÅÅL! Da er det scoring. Et innlegg fra Sogndals høyre side blir headet inn av Eirik Wilberg Schulze.

17 min. En løpsduell ender opp med corner til Sogndal. Jenssen går i bakken og blir liggende et lite minutt, men er tilbake på beina igjen.

13 min. TUIL får frispark og forsøker å ta det kjapt for å utnytte Sogndal i ubalanse på den ene siden. Får ikke lov til det av dommer og må ta det på nytt.

11 min. Mathias Dahl Abelsen ramler på rumpa, men får dratt med seg ballen og passert en spiller. Kommer til en OK skuddmulighet, men det går til side for mål.

10 min. Ny corner til bortelaget. Også denne gangen er det Jenssen som får klarert ut.

8 min. Sogndal mer med nå og vinner en corner. Den blir til slutt klarert ut av Anders Jenssen.

3 min Mo med fin pasning frem til spissmakker Lysvoll, som skyter utenfor fra litt skrått hold. Kampens første sjanse.

2 min. TUIL starter friskt og vinner en corner. Den blir slått kort og ender opp med at Løvland slår et innlegg over alle og ut til innkast.

1 min. Da har Sogndal tatt avspark og kampen er i gang

TUIL klarte nesten å få med seg alle tre poengene fra det første oppgjøret mot Sogndal denne sesongen etter en suser fra Jo Nymo Matland, før Sogndal utlignet like før slutt. Det gjenstår kun to kamper av seriespillet, og etter to tap på rad, må TUIL tilbake på seierssporet om det skal bli kvalikspill senere i høst.

Før kampen ligger TUIL på 7.-plass, og det er kun dårligere målforskjell som skiller de fra Ull/Kisa, som har den siste kvalikplassen.

Sogndal ligger åtte poeng foran TUIL og har allerede sikret kvalikplass, og har således lite annet enn æren å spille for.

TUIL stiller med en ganske forventet startellever, hvor Andreas Løvland har fått oppgaven på høyreback i skadefraværet til Steffen Skogvang Pedersen.

TUIL:

Marius Wennersteen Berntzen; Andreas Løvland, Kristoffer Hay, Anders Jenssen, Håvard Bergstedt Lysvoll; Håkon Kjæve, Lars-Gunnar Johnsen, Anders Karlsen, Mathias Dahl Abelsen; Vegard Bergstedt Lysvoll, Mohammed Ahamed Jama

Innbyttere:

Adrian Mathias Nystø Mikkelsen, Tobias Nygård Vibe, Tor Martin Mienna, Henrik Johnsgård, Mehdi Dioury, August Mikkelsen, Lars Henrik Baal Andreassen

Sogndal:

Mathias Lønne Dyngeland, Akeem Latifu, Per-Magnus Steiring, Nikita Baranov, Tomas Olai Totland, Eirik Wilberg Schulze, Joachim Soltvedt, Ulrik Tillung Fredriksen, Ulrik Flo, Stanisa Mandic, Sigurd Hauso Haugen

Innbyttere:

Kristian Bergheim Rutlin, Mohamed Dide Fofana, Jonas Tillung Fredriksen, Akor Jerome Adams, Adrian Nicolai Anhanger Solberg, Eivind Helgesen