Viking-børsen: «Han er rett og slett brennhet!»

Sjekk børsen etter Vikings festfotball mot Aalesund.

Zymer Bytyqi er en av Eliteseriens heteste spillere om dagen. Det viste han igjen mot Aalesund.  Foto: Kristian Jacobsen

fotball

VIKING – AALESUND 5–2

SR-Bank Arena: Viking vartet opp med festfotball mot tabelljumbo Aalesund, og ga seg ikke før de hadde lagt fem baller i nettet bak Aalesund-keeper Andreas Lie.

Det er andre eliteseriekamp på rad at Viking scorer fem mål. Riktignok ble det et par baklengs også i denne kampen – men de tre poengene var like fullt helt fortjent.

Slik vurderer Aftenbladet Vikings lag etter 5–2-seieren:

Iven Austbø – 6

To strålende redninger i første omgang. Først da han slang seg så lang han var og fikk slått et skudd til corner. Deretter på avslutningen fra Simen Bolkan Nordli – sterk enhåndsredning på et vanskelig skudd. Slipper inn to mål, men begge er på straffe.

Viljar Vevatne – 5

Fikk litt å bryne seg på defensivt, og havnet litt i trøbbel når det gikk fort på små flater. Har samtidig noen viktige inngripener. Viste at han er blitt bedre på å bidra offensivt fra sin backposisjon.

Henrik Heggheim – 5

Flink til å dra med seg ballen forbi et ledd og finne alternativer foran i banen fremfor alltid å slå tvers over. Hadde tidvis vansker i dueller med Sigurd Haugen, og var litt for nonchalant ved et par anledninger. Lagde straffe, men den så tvilsom ut.

Axel Andresson – 5

Den islandske oksen er fryktelig stødig i duellene. Når han bestemmer seg, er det ingen som slår ham i luften. Varierte litt i pasningsspillet – fra et par fantastiske langpasninger til noen enkle feil.

Rolf Daniel Vikstøl – 6

Ga Aalesund-kanten blå ankler i første omgang – var både sent og tidlig ute. Men som alltid, i kjent Vikstøl – stil, stabil defensivt. Leverte målgivende i forrige eliteseriekamp – i denne ble det scoring. Flott heading til 4–1 på corneren fra de Lanlay. Ellers flink til å komme i støtte offensivt – sjelden langt unna Bytyqi når Viking angrep.

Selv Rolf Daniel Vikstøl tegnet seg på scoringslisten mot Aalesund.  Foto: Kristian Jacobsen

Ylldren Ibrahimaj – 5

Løper veldig mye, og flink til å forsøke å sette opp tempoet i Vikings spill. God til å være rundt der det skjer, og spiller sin rolle i Vikings offensive spill.

Joe Bell – 6

Jobber og sliter på midten. Flink til å gjøre seg spillbar, selv om han ikke alltid finner de riktige løsningene, av og til bruker litt for mye tid og slår bort noen unødvendige baller. Kom seg utover i kampen, og hadde et par herlige gjenvinninger. Nydelig frispark til 5–2 på overtid.

Fredrik Torsteinbø – 5

Litt varierende – klarer ikke prege kampen helt. Har noen feilpasninger, men legger ned mange meter og er veldig god å ha med sin luftstyrke. Også nær scoring på en heading.

Jefferson De Souza – 4

For en måte å presentere seg på da han fikk sjansen fra start! Flotte driblinger og nydelig innlegg før 1–0-målet etter fem minutter. Laget så straffe og lyktes ikke i like stor grad utover i kampen. Kunne scoret like etter pause, men trakk seg i stedet for å kaste seg inn. Ut for de Lanlay etter 62 minutter.

Berisha jubler etter sin straffescoring.  Foto: Kristian Jacobsen

Veton Berisha – 7

Kriget, stresset og presset Aalesund-forsvaret i kjent stil på topp. Flott løp og innlegg før straffesituasjonen etter 64 minutter, før han var iskald og plasserte straffesparket helt ute til siden til 2–1.

Zymer Bytyqi – 8

Han er brennhet! Rett og slett brennhet! Man ante hva som skulle komme idet han la ballen til rette på drøye 25 meter. Tok fart, Ronaldo-tilslag, og bøyde den opp i vinkelen. Og før det hadde han altså banket inn 1–0 etter fem minutter av kampen – og skaffet straffe etter en time!

Innbyttere:

  • Yann-Erik de Lanlay. Inn etter 62 minutter for Jefferson De Souza. Spilte for lite til å bli vurdert.
  • Sebastian Sebulonsen. Inn for Fredrik Torsteinbø etter 79 minutter. Spilte for lite til å bli vurdert.
  • Tommy Høiland. Inn for Veton Berisha etter 79 minutter. Spilte for lite til å bli vurdert.
  • Even Østensen. Inn for Zymer Bytyqi etter 79 minutter. Spilte for lite til å bli vurdert.