Brækhus gråt av glede etter seier på hjemmebane: – Det største jeg har vært med på

Cecilia Brækhus forsvarte VM-beltene hjemme i Bergen.
kampsport

Cecilia Brækhus - Erica Farias 99–91, 99–91, 98–92

Erica Farias kjempet knallhardt, men Cecilia Brækhus forsvarte alle sine tittelbelter da hun slo argentineren på poeng under «Battle of Bergen» fredag.

Farias gikk både fryktløst og kraftig til verks og ga Brækhus solid kamp de innledende rundene, men etter ti intense og knalltøffe runder viste dommerkortene 99–91, 99–91, 98–92 i favør Brækhus som dermed forsvarte alle sine belter.

Bergenseren tok til tårene da seieren var et faktum.

– Det er veldig emosjonelt og veldig spesielt å være her i Bergen. Dette er høydepunktet i karrieren til nå. Dette er det største jeg har vært med på, sier Brækhus i et intervju vist på Viasat.

– Dette er helt uvirkelig. Jeg vet ikke hvordan jeg skal toppe dette. Jeg aner ikke, fulgte hun opp.

Det var en tydelig rørt Cecilia Brækhus etter at seieren var i boks.  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tett og jevn start

«The First Lady» fikk stilt inn sin jab innledningsvis i den første runden, men hennes argentinske motstander viste seg som en tøff nøtt å knekke.

De to kom ofte i klinsj og i den fjerde runden åpnet kampen seg litt opp da Brækhus fikk inn noen treffere mens de sto hode mot hode.

Farias forsøkte å skru opp tempoet i femte runde og presse Brækhus inn mot tauene, men 35-åringen vred seg kattemykt unna argentinerens forsøk å trenge henne opp i et hjørne.

Cecilie Brækhus vant, men Erica Farias viste seg som en verdig motstander.   Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Begge de to gikk knallhardt ut i sjette runde og en til vanlig sindig Johnathon Banks skrek ut sine instruksjoner til Brækhus i lag med Ole Klemetsen.

Farias fikk presset Brækhus inn mot tauene avslutningsvis i den sjuende runden, men nok en gang vred «The First Lady» seg unna og fikk avsluttet runden på en god måte.

Sliten motstander

I runde åtte begynte Farias å se sliten ut og hun måtte stadig oftere inn for å holde og få litt hvile.

Svetten sprutet da de to kom i kontakt med hverandre i de siste rundene, men Brækhus så hele tiden å ha litt mer å gi enn Farias.

Den siste runden så ut til å bære preg av at Brækhus følte seg komfortabel på at hun vinner på poeng, mens Farias ikke hadde den samme kraften i slagene og var mest interessert i å komme inn og holde. Til slutt kom dommerpoengene som konstaterte hjemmeseier.

(©NTB/Aftenposten)

Se intervjuet med Brækhus etter kampen: