Annonse fra Ving
Gå til

DRØMMEFERIEN: Thailand har alt man kan ønske seg av en drømmeferie: Herlig temperatur, turkist vann og en usedvanlig vennlig atmosfære.  

Finn ditt drømmested i Thailand

De fleste av oss drømmer om et eksotisk paradis. Men akkurat hvordan paradiset ser ut er avhengig av hvem vi er og hvor vi er i livet. Herlige Thailand har noe for alle – uansett hva du drømmer om!

Thailand har alltid vært et populært feriemål for reiseentusiaster over hele verden. Stadig flere finner sine eksotiske favoritter i smilets land.

Her finnes alt som skal til for en vellykket ferie: turkisblått hav, hvite strender, fantastisk mat og en gjestfrihet helt utenom det vanlige.

Du som drømmer om voksenferie:

– Jeg syntes det er deilig å reise til Thailand om vinteren. Det å komme til sol og varme når det er kaldt og guffent hjemme kjennes ekstra godt. Jeg elsker dessuten at man kan reise med direktefly. Da kan jeg se film og spise snop i 10 timer, kanskje bare avbrutt av en blund. Flyreisen er en del av ferien for meg, forteller Linda.

For Linda var møtet med Thailand kjærlighet ved første blikk.

– Jeg reiste dit første gang med foreldrene mine, og jeg forelsket meg momentant i menneskene, luktene, maten og temperaturen. Her opplever man en uforbeholden gjestfrihet, fantastiske strender og himmelsk mat, sier hun.

FORELSKET: Linda, som jobber i Ving, elsker Thailand og alt det vakre landet har å by på.  

For Linda er det et must å reise rundt og oppleve ulike steder og ikke minst det lokale folkelivet.

– Jeg føler meg fri når jeg leier moped og kjører rundt for å utforske. Når jeg ser en elefant eller en apekatt langs veien, føler jeg meg heldig. Og det å finne en liten familiedrevet restaurant, oppleve herlige mennesker og se deres kultur er helt fantastisk, sier hun.

Av alle stedene Linda har vært likte hun Klong Muang best.

– Klong Muang er et stille område med nydelige strender. Ved hotellet jeg bodde på, som het Beyond resort Krabi, lå det herlige restauranter ved stranden hvor en kunne spise eller ta seg noe å drikke. Hotellet er perfekt for en voksenferie, og det er kort vei inn til Ao Nang by som jeg syntes byr på det meste. Dessuten er det lett å komme seg ut til de andre øyene rundt med longtailbåt, forteller hun.

Reiser du uten barn, kan du prøve en kombinasjonsreise bestående av storbyen Bangkok og en fredelig øy som Koh Samet eller Koh Chang. For god voksenstemning og høy standard, sjekk ut Beyond-hotellene i Khao Lak, Karon og Klong Muang.

BEYOND RESORT KRABI: Et elegant og stilrent hotell ved stranden i Klong Muang. Fra lobbyen har du fantastisk panoramautsikt over havet. 


Du som drømmer om romantikk:

Er det ett sted som virkelig inviterer til romantiske opplevelser så er det Thailand. Det kan Lén, som jobber som tekstforfatter i Ving, bekrefte. Hun har også vært i Thailand flere ganger, sist med samboeren sin.

Lén reiser sjelden tilbake til samme sted to ganger og er alltid på jakt etter nye reisemål og opplevelser. For henne må et sted må være helt spesielt for at hun skal ønske seg tilbake dit.

– Derfor var det litt rart at jeg satt en av øyene vi besøkte i Thailand på listen over stedene jeg gjerne besøker igjen før jeg i det hele tatt hadde dratt derfra, forteller hun.

Noen timer sør for Phuket ligger nemlig lille Koh Mook, også kalt Perleøya. Om øya har fått kallenavnet fordi sanden er kritthvit eller fordi den fungerte som skjulested for piratskatter er uvisst, men det er et aldri så lite paradis av en øy. Len forelsket seg i den lille øya fra første sekund.

PERLEØYA: På Koh Mook kan du våkne til denne utsikten hver dag. Gå for et hotell på østsiden av øya – der finner du den beste stranden. 

– Vi måtte ta en liten longtailbåt inn til stranden fra fergen vi kom med, og vi måtte rett og slett hoppe i land – i vannkanten. Det var som å plante beina i en tønne med bløtt vaniljesukker, og det ble fnising og latter mens vi kavet i bølger og bløt sand og fikk hjelp av de hotellansatte med de enorme koffertene våre, forteller Lén.

På den samme puddermyke sanden lå bungalowen de skulle bo i, med egen solterrasse og bare noen få meter til vannet. Koh Mook har få hoteller, ingen biler og ikke noe særlig sentrum å snakke om – og en avslappet og behagelig atmosfære.

– Det føltes nesten som om vi var de eneste på hele øya. Vi storkoste oss. En kveld tok vi en motorsykkeltaxi til en ujålete restaurant under åpen himmel langt ute i ingenmannsland.

Lén forteller at de ble servert mat i store porsjoner på massive, skjeve trebord og på tallerkener i forskjellige farger og størrelser.

– En helt spesiell middag, og det er jo gjerne de litt rare, fine opplevelsene som er de mest romantiske, sier hun.

ENKELT OG SMAKFULLT: Maten i Thailand er spennende, eksotisk og full av deilige smaker.  

Lén trekker også frem grotten Emerald Cave på vestsiden. Hit reiser man med båt, og man må svømme det siste stykket inn i grotteåpningen.

– Vi visste ikke helt hva som ventet da vi svømte innover, og jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt bekymret for hva vi hadde begitt oss ut på da grotteåpningen forsvant bak oss og vi ikke kunne se en millimeter foran oss. Heldigvis tok det bare noen sekunder før lyset i den andre enden av grotten ble synlig, forteller hun.

– På innsiden av grotten ventet en liten, idyllisk strand som lå langt nede i et dypt krater. Langs fjellveggene vokste det tropiske planter og busker, og det var visst her inne piratene gjemte skattene sine en gang i tiden. Vi så hverken skattekister eller sjørøvere, men det var en eventyrlig opplevelse likevel, sier Lén.

Kjæresteparet avsluttet dagen med enda en middag under åpen himmel.

For deg som vil ha en romantisk Thailand-ferie vil vi anbefale Railay Beach eller noen av de andre øyene i Krabi-området, hvor du kan nyte vakre solnedganger på puddermyke strender.

KRABI: Krabiprovinsen lokker med paradisøyer, vennlige mennesker, vakre solnedganger og fantastiske strender. 

Du som drømmer om en bekymringsfri småbarnsferie:

– Kop khun kha!, sier Selma Larsen-Vonstett (4) stolt mens hun presser håndflatene sammen og bøyer hodet for høflig å si takk for seg på thai.

Rundt henne står en håndfull servitører og stryker henne gjennom håret mens de smiler og ler. Det er lett å føle seg velkommen i Thailand, og spesielt når du reiser med barn, forteller Elisabeth Larsen-Vonstett.

– Minstemann var bare halvannet år da vi tok med oss barna til Thailand første gang, og siden har vi reist tilbake så ofte vi kan. Vi har feiret jul under palmene flere ganger og besøkt alt fra Khao Lak i nord til Koh Mook i sør, sier hun.

For mange som reiser med barn, uansett alder, er det viktig at reisemålet oppleves som trygt. Thailand er et ekstremt barnevennlig land hvor lokalbefolkningen elsker barn. Infrastrukturen er tilrettelagt for turister, samtidig som du fortsatt finner det genuine Thailand.

SELMA PÅ TUR: Med longtailbåt er det lett å forflytte seg fra den ene paradisøya til den andre. Selma har byttet ut vinterdressen med sarong. 

 

Her får du nydelig mat, tilpasset alle målgrupper. Du finner stort sett internasjonal mat på alle restauranter, selv om det er ofte er thaimaten som frister mest.

Hvis det er første gang du skal til Thailand med barn anbefaler Elisabeth at du flyr med Thomas Cooks direktefly fra Oslo til Phuket.

– Det er deilig å slippe mellomlandinger og flybytter, både for små og store. Jeg ville startet ferien med en drøy times busstur nordover til Khao Lak. Her ligger hotellene som perler på snor langs den milelange stranden, og sentrum er mindre hektisk enn på Phuket-halvøya.

– Etter en uke i rolige Khao Lak kan dere vende snutene sørøver til Phuket og øyas beste familiehotell: Sunwing Family Resorts, tipser hun.

– På Sunwing er rett og slett alt tilrettelagt for at hele familien skal få en så vellykket ferie som mulig. Her ligger opplevelsene og venter rett utenfor hotelldøren, enten dere vil på en dagsutflukt til Phi Phi-øyene, båttur i Phang Nga-bukten eller vil kjenne litt på atmosfæren i Patong eller Phuket by, forteller Elisabeth.


Phuket eller Koh Lanta er perfekt for deg som ferierer med små barn. På Phuket kan du blant annet velge mellom to Sunwing-hotell, et på Bangtao Beach, og et på Kamala Beach.

BARNAS FAVORITT: Sunwing Kamala Beach ligger ved den populære Kamalastranden i Phuket. Hotellet består av flere bygninger beliggende i en stor hage med fantastiske bassengområder.  


Du som drømmer om å være aktiv i ferien:

Det er du som bestemmer hvor aktiv du vil være. På flere av Vings hoteller har du alle forutsetninger for å kunne leve og spise sunt i ferien. Velger du et Sunwing hotell har disse treningsrom og spa, og i samarbeid med SATS ELIXIA tilbys treningsklasser som Core og Crosstraining. Et av de mest populære Sunwing hotellene, Sunwing Bangtao Beach er dessuten nyrenovert, så både rom og treningssenter har fått en flott ansiktsløft.

Et annet tilbud fra Ving er arrangerte yogareiser. Og hva kan vel være et bedre bakteppe til det hele enn Thailand?

– I januar arrangerer vi en yogatur med Henriette Lien  til vårt lekre Sunprime Kamala Beach. Her kan du gi deg selv en god start på året med en uke hvor du får renset kropp og sjel med daglig yoga, pranayama og meditasjon, sier ansvarlig for Vings treningsreiser, Kaja Olafsen. 

– Turen er både for deg som er nysgjerrig på yoga eller er mer dreven. Du får sjansen til å fokusere på din egen velvære uten å måtte forholde deg til de daglige gjøremålene og pliktene hjemme, sier Kaja.

Se film fra forrige gang Henriette Lien arrangerte tur sammen med Ving i Thailand.Ønsker du en aktiv ferie i Thailand, vil vi anbefale hotell som Sunwing Family Resorts eller Sunprime Hotels.

Du som drømmer om å oppleve spennende ting med barna:

Har man større barn holder det ikke lenger med plaskebasseng, barneklubb og is. Ungdommer vil gjerne ut og se og oppleve nye ting.

Hege Støre, som har barn på 14 og 16 år, har feriert i Thailand flere ganger, og hun bekrefter at feriene trenger mer innhold nå enn tidligere.

– Det er det som er så herlig med Thailand – det er noe for alle der. Det er rett og slett et enkelt, opplevelsesrikt og vakkert land med fantastisk kultur, sier hun.

Barna til Hege har prøvd mye, og deres favoritter i Thailand er å kjøre zipline i Chang Mai og Koh Samui, og snorkling og klippe hopping ved Koh Tao.

– Vi har hatt så mange fine opplevelser sammen på disse reisene. På den siste turen endte vi blant annet opp på en uformell strandbar i Koh Tao, og vi fikk oppleve solnedgang med ildshow.

AKTIV FAMILIE: Med litt større barn i familien får man mulighet til å utfordre seg selv litt ekstra. Hege Støre og familien er klare! 

 

Også Linda Breen har vært på ferie med større barn i Thailand.

– Reiser man med ungdommer som ikke liker å ligge kun på stranden, er Hua Hin et bra sted. Strendene er ikke mine favoritter, men Hua Hin har for eksempel et shoppingsenter med både bowling og kino, spa og negledesign. Det finnes også to fantastiske badeparker i Hua Hin. Stopper du innom Bangkok vil jeg anbefale å titte innom Siam Ocean World, Asias største akvarium, som ligger to etasjer under shoppingsenteret Siam Paragon, forteller Linda.

Reiser du med større barn, er Koh Chang en fin øy for opplevelser på egenhånd. Stopp innom Bangkok, som med sitt yrende liv kan by på mange spennende opplevelser, eller ta turen til Phuket, som har det suverent største tilbudet av organiserte utflukter og aktiviteter.

UNNA VEI: Gøy med zipline fra tretoppene i Chang Mai! 


Du som drømmer om å reise rundt:

Synes du det er vanskelig å velge bare ett reisemål? Selvfølgelig kan du kombinere flere hvis du vil. Hva med en uke på livlige Phuket og deretter en uke i naturskjønne Ao Nang? Med Ving kan du velge flere reisemål på samme reise, uansett om du reiser med charter- eller rutefly.

Reiser du med rutefly bestemmer du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte. Ving har reiser til hele Thailand, fra Khao Lak i vest til Koh Chang i øst. Du kan også velge Bangkok eller kombinere flere reisemål på samme reise. Selvsagt kan du også skreddersy din egen reise til Thailand med rutefly – til de tidene og med de hotellene som passer deg best.

– Om du ikke har reist mye før, kan det være lurt å bli med på en arrangert rundreise i stedet for å reise rundt på egen hånd. Da får du oppleve mange steder i løpet av en og samme ferie, samtidig som  du har tryggheten i ryggen med at noen holder i trådene og har ansvaret, sier kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum.

KOH CHANG: Oppdag nasjonalparken og paradisøya Koh Chang. Før alle andre gjør det. 

Er du av den mer eventyrlystne typen mener Tonje at øyhopping i Thailand er et godt alternativ. Den thailandske skjærgården er nemlig tettpakket med herlige øyer, og du kan bryne deg på fjellklatring på Railey Beach, snorkle på Phi Phi eller dra på oppdagelsesferd under havoverflaten på Koh Rok med sitt krystallklare vann og klovnefisker. Eller kanskje du vil leie moped og utforske feriefavoritten Koh Lanta?

– To uker er mer enn nok tid til å oppleve flere av Thailands fineste og mest spennende steder, så hvis eventyrlysten er intakt, er det er ingen vits i holde seg i ro på et sted, mener hun.

Les mer om rundreisene her.

Drømmer du om en rundreise, kan man vurdere to mulige varianter: Bangkok, Nord-Thailand og en strand i Hua Hin/Cha-Am, eller Ao Nang, litt øyhopping og avslutte på Phuket. Rundreisene avhenger selvsagt av hvor lang tid man har til rådighet.

DITT EGET PARADIS: På øyhopping i Thailand kan du finne ditt eget, lille paradis.  


Kjekt å vite om Thailand:

Fly direkte: Hvis du vil unngå mellomlandinger på vei til Phuket, sørg for å fly med Ving og Thomas Cook Airlines. Det er det eneste flyselskapet som flyr direkte mellom Oslo og Phuket denne vinteren.

Høysesong: I Thailand er november-mars høysesong, og det er også da været er på sitt beste med temperaturer på rundt 30 grader og lite regn. Det er ikke noe i veien for å reise ellers i året og det går fly til Thailand året rundt, men vær oppmerksom på at april-oktober er regntid med korte, kraftige regnskyll.

Budsjettferie: Thailand passer også for budsjettferier ettersom det er et av de aller rimeligste landene å feriere i. I Bangkok kan du bo på gjestehus, hostell og enkle hotell for under 500 kroner natten, og du kan både spise og drikke godt for en billig penge.

Visum: Visum kreves ikke for norske statsborgere for besøk inntil 30 dager. Pass må være gyldig i seks måneder etter hjemkomst. For lengre opphold kreves visum som utstedes av Thailands ambassade i Oslo.

Vaksiner: Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.