Annonse fra Bil i Nord
Gå til

Volvo XC40 er høstens store bilnyhet

Volvo XC40 er en bil som passer perfekt til nordnorske forhold. Den har god bakkeklaring og er dermed en god vinterbil.

 

– Dette er en bil som passer perfekt til nordnorske forhold. Den har god bakkeklaring og er dermed en god vinterbil. De som synes at XC60 er for stor, og vil mene at XC40 er helt perfekt. 

Salgssjef Tom Karlsen i Bil i Nord Tromsø fikk nylig se bilen som i slutten av september ble lansert i Milano.

– Det er en utrolig flott bil. Den er større enn jeg trodde den skulle være med hensyn til bagasjerom og plass inne i bilen. Det er en stor, liten SUV, sier Karlsen.

Volvo XC40 ble lansert i Milano i slutten av september, og har allerede vakt så mye oppmerksomhet at den er nominert til Årets Bil i verden. 

Passer nordnorske kjøreforhold

Bilen retter seg mot en yngre kjøpegruppe, men salgssjefen mener dette er en bil som passer mange.

– Det er en ungdommelig bil, men den passer både unge og eldre. Det kan være alt fra en liten familie i startfasen til et eldre ektepar som også skal bruke bilen til å kjøre på hytta. Man sitter høyt og det er lett å gå inn og ut av bilen. Med høy bakkeklaring passer den også godt til nordnorske forhold, sier Karlsen.

Bilen har en bakkeklaring på over 21 centimeter og har mulighet til å dra henger eller vogn på 2,1 tonn.

Tom Karlsen var nylig i Oslo for å se på Volvos nye XC40. Torsdag denne uken kan du se bilen i Tromsø.  

Siste bil i XC-rekken

De siste årene har Volvo lansert en rekke nye modeller, som alle har blitt svært populære.

– XC40 er ikke en liten kopi av nye XC90 eller XC60, og Volvo sier at de ikke har laget en lillesøster eller en lillebror. Derimot er dette en nevø eller en niese. Bilen ligner på de andre bilene i ”familien”, men er ingen liten kopi. Man ser slektskapet, men bilen har en egen identitet, sier Karlsen.

Torsdag 26. oktober kommer XC40 på en snarvisitt til Bil i Nord på Ringveien på Skattøra. Karlsen lover enkel servering og mulighet til å ta bilen selv i øyesyn.

Klikk her for mer informasjon om arrangementet.

XC40 er i en rimeligere prisklasse enn de større modellene i Volvo-familien, og passer dermed nye og yngre kjøpere som tidligere ikke har eid en Volvo. 

 

Moderne design

Da bilen ble designet ble det gjort undersøkelser og tenkt på mange detaljer som det moderne mennesket trenger.

– Det er blant annet laget et eget sted for lading av mobilen, og ellers er det mange fine oppbevaringsdetaljer i bilen. Man har for eksempel tatt bort høyttalerne fra dørlommen, slik at man kan sette ting der. Dørlommen er jo etterhvert blitt trang i mange biler.

Salgssjefen gleder seg til å få den nye Volvo-modellen på plass i butikken.

– XC40 treffer et segment som vi ikke har hatt representert tidligere. Selv om det er en liten SUV har den større plass og er mer moderne enn konkurrentene. Samtidig er sikkerheten vi kjenner fra større Volvo-modeller på plass, på dette området inngår Volvo ingen kompromisser.

Bilen leveres i første omgang med bensin- eller dieselmotor, men en hybrid og en helelektrisk versjon kommer senere.

Bil i Nord har for tiden kampanje på Volvo XC40 – klikk her for å se tilbudet!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.