Gå til

Uten sånne som Gerd hadde ikke arrangementet eksistert

Føler seg som «en av gjengen».

I 30 år har Bakkebyturneringa gått av stabelen i Nordreisa-hallen, og dersom en ser alt av frivillig arbeid som er lagt ned gjennom 30 år, så har hver funksjonær jobbet til sammen hver for seg tre måneder sammenhengende.

Det gir 13-14 årsverk med frivilligarbeid. Kai Olsen, en av arrangørene bak Bakkebyturneringa, kan ikke skryte nok av de om lag 50 frivillige som stiller opp for fotballturneringen.

GLEDER SEG TIL IDRETTSFEST: Arrangørene Kai Olsen og Hallgeir Bertelsen ser fram til Bakkebyturneringa.  

– Vi kunne ikke hatt turneringa om det ikke hadde vært for de frivillige, så enkelt er det, sier Olsen.

I alle roller

Denne helgen er det duket for nok en turnering og Gerd Kristiansen er som veteran å regne når det kommer til Bakkebyturneringa. Hun har de siste ti årene både vært fotballspiller, lagleder og frivillig.

SUPERFRIVILLIG: Gerd Kristiansen er som superfrivillig å regne. Her ser vi henne i "speakerboksen".  

– De første årene deltok barna mine på turneringen og jeg var derfor tilstede i kraft av å være mamma og lagleder, i tillegg til at jeg deltok i funksjonærkampen mellom «de voksne».

Etter hvert som årene gikk ble Gerd både spiller, lagleder og frivillig – da først og fremst som speaker, noe som bydde på på svært hektiske dager under turneringene.

– Selv om barna mine nå er så store at de sitter på tribunen fortsetter jeg å ha en aktiv rolle. Det er veldig trivelig å være med og man føler virkelig at man gjør noe viktig, samtidig som man jo blir «en av gjengen» når man deltar, sier Kristiansen.

Sjarmtroll og tenåringer

Både Kristiansen og Olsen opplever at det å være frivillig er en opplevelse da man bidrar til å skape et arrangement som gleder mange små og store.

– Personlig så har jeg i samtlige år hatt som en av oppgavene å sette opp kampoppsettet. Sånn er det

med mange av de andre også. Hele bygda Bakkeby har vært eller er, mer eller mindre med på arrangementet. Selv om de ikke har unger som deltar lenger, så bakes det kaker, det selges lodd og det bidras på mange andre måter.

Mye av årsaken til dette lar seg gjøre er de mange frivillige som stiller opp år etter år og legger inn utallige frivillige timer.

– Man føler virkelig at man får mye igjen når lager en fin opplevelse for så mange folk, sier Olsen.

– Det er noe helt spesielt å være frivillig. Det er noe ved den gleden i det å være aktiv deltaker fremfor passiv tilskuer samtidig som man er en del av et stort, sosialt fellesskap som gir deg masse, sier Kristiansen.

SPESIELL OPPLEVELSE: For de cirka 50 frivillige er det svært givende å være med å skape en så viktig idrettsarena for barn og unge.  

Noe av det hun spesielt ønsker å trekke fram fra sine år som frivillig er det å se de to ytterpunktene blant deltakerne. Hvor man i de yngste klassene møter sjarmtrollene som er mest opptatt av å tulle litt, show med ballene og ti tusen andre ting enn det å spille fotball. Samtidig som man hos de eldste ser gløden og iveren når de spiller med et håp om å vinne.

– Jeg synes det er viktig å se gleden i slike ting og man opplever det da på en helt spesiell måte. Dette er jo en kjempeviktig hendelse for alle som spiller fotball i området og markerer avslutningen av fotballsesongen på en fin måte, sier Kristiansen.

NRK-profil

I år får Kristiansen litt hjelp til speaker-jobben da NRK-profilen Carina Olset stepper inn som gjestespeaker og utegående reporter.

– Hun har vært med i mange år som spiller på turneringa. Det er derfor ekstra trivelig at hun returnerer i år til vårt 30-årsjubileum, sier arrangør Olsen.

Ergo kan ting tyde på at Bakkebyturneringa er en viktig og sosial arena for svært mange i alle aldre.

– Ingen vi ønsker å ha med er tunge å be, og vi har alltid plass til flere om andre ønsker å være med som frivillige, sier Olsen.

Denne annonsen er produsert med støtte av Ymber, Nordreisa kommune, og Storslett Nasjonalparklandsby.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.