Annonse fra MX Sport Nordtro AS
Gå til

Dette arrangementet gjør idretten tilgjengelig for flere

Finn de perfekte skiene, brukt.

Onsdag 15. november arrangerer MX Sport Nordtro AS skibyttekveld for fjerde gang. Premisset for kvelden er at medlemmene ved de ulike skiklubbene kan komme til utstyrsbutikken for å selge og kjøpe brukt skiutstyr.

– Dette tiltaket er først og fremst for de som driver aldersbestemt idrett, ergo de fra null til 14 år, som også er de som har størst behov for å bytte utstyr titt og ofte, sier Ivar Henning Jensen ved MX Sport Nordtro AS. 

Helt trygt

Barn og ungdom vokser som regel kjapt ut av utstyret sitt, før det har rukket å bli slitt eller godt brukt. Dette gjør at mange sitter inne med helt brukbart og oppdatert utstyr, uten at noen bruker det.

MED HJERTET FOR SKISPORTEN: Ivar Henning Jensen hos MX Sport Nordtro AS er nok en viktig faktor til at ski er så populært i Nordreisa.  

– I tillegg kan det jo være noen voksne som har ski stående i garasjen som ikke lenger passer til noen familiemedlemmer. Også de kan komme og selge utstyret sitt, sier Jensen.

Jensen, som er fagmann innenfor ski, forsikrer at det er helt trygt å kjøpe brukte ski til barna dine.

– Dersom skiene er stelt godt med kan kvaliteten være helt på høyde med et nytt par ski.

Måler spennkurven

Ettersom MX Sport Nordtro AS først og fremst selger nye ski, kan man lure på hvorfor de tilrettelegger for at andre kan få selge og kjøpe brukt utstyr på dette arrangementet.

– Ski er en dyr sport og ved å arrangere dette bidrar vi til å tilrettelegge for at flere barn kan begynne med skisport. For en butikk som selger ski er det naturligvis veldig bra at det er mange som er aktive. I tillegg er vi sponsor og samarbeidspartner med Nordreisa IL hvor skibyttedagen er en del av avtalen med de. 

Og ikke bare tilrettelegger Jensen og hans kollegaer hos MX. De hjelper også de som har behov til å måle om skiene passer, da bruker de verktøyet skiselector.

MÅLER SPENNET: Skiselector hjelper deg å finne de perfekte skiene.  

– Mange tror at høyden er det som er viktigst å tenke på når man kjøper ski, men det er faktisk vekten. Med denne maskinen kan man vurdere skiene opp mot vekten din slik at spennet blir korrekt og optimalt. Dette er spesielt relevant for de over ti år.

Roses av skipappa

Jan-Børre Johansen er over gjennomsnilttlig opptatt av og engasjert i skimiljøet i Nordreisa. Han har vært «skipappa» i nesten 15 år, i tillegg til å være anleggsansvarlig og tidligere trener.

BRA FOR MILJØET: Skipappa Jan-Børre Johansen er glad for at det finne skibyttekveld.  

–  Jeg har deltatt i alle år og har både kjøpt utstyr og solgt det ungene har vokst ut av under skibyttekvelden. I år har jeg med meg min 13 år gamle sønn. Han er i den alderen hvor han vokser så mye at han har behov for nytt utstyr stadig vekk, sier Johansen.

Skipappaen opplever at denne kvelden er svært positiv for skimiljøet.

– Det gjør det helt klart enklere for mange å delta. Langrenn er en dyr sport å bedrive og ved hjelp av denne kvelden kan flere delta uten at økonomien setter en stopper for det, sier Johansen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.