Annonse fra EXTRA
Gå til

Denne burgeren er din nye favoritt

Madelen Camilla Rolland er kokkelærling på Mathallen, og vant i januar Norgescupen for kokkelærlinger sammen med Jon Erlend Matre. Nå viser hun deg hvordan du kan bruke reinkjøttet litt annerledes enn du er vant til.

I alle Coop Nords EXTRA-butikker får kundene nå tak i Rein Finnbiff fra Min Boazu. Madelen Camilla Rolland viser deg enkle, men smakfulle oppskrifter med kjøttet.

Klikk på videoen for å se framgangsmåte - og under finner du oppskriften.



Finnbiffburger

Du trenger:

1 pose Rein Finnbiff fra Min Boazu
2 skiver bacon per burger
Burgerbrød
Salat
200g brunost
3 stk sopp
2 dl fløte
Rosmarin
Timian
Einebær
Anisfrø
Pepper

 

Slik gjør du:

* Stek kjøttet med rosmarin, timian, einebær, anisfrø, pepper og salt.

* Lag brunostsaus ved å koke opp fløte og ha i ternet brunost. Smak til med salt og pepper. Om sausen er tynn kan du koke den ned eller ha i mer brunost.

* Stek sopp og ha i rosmarin og timian.

* Stek bacon.

* Anrett med brød, salat, reinkjøtt, brunostsaus, sopp og bacon på toppen. Klart!

Vel bekomme!


Obs: Burgerne blir alltid bedre om man lage brødene selv! 

Burgerbrød

Du trenger:
0,5 pose tørrgjær
0,5 ts salt
1 ts sukker
6 dl hvetemel 
25g smør
2,5 dl melk
2 ss olivenolje
0,5 stk egg

Slik gjør du:
 

* Bland tørrgjær og alt det tørre i en bolle.

* Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melken og varm til fingertemperatur.

* Hell væsken over det tørre og tilsett olivenolje.

* Arbeid med deigen til den er jevn og smidig. Dekk til bollen og hev deigen til dobbel størrelse.

* Kna deigen godt sammen på en benk med et lett dryss av mel på.

* Trill ut deigen i 5-6 like store boller.

* Legg bollene over på stekebrett med bakepapir. Ha litt mel på hånden og trykk bollene litt flate. Dekk med plastfilm, og la brødene etterheve i en halv time.

* Pensle brødene med sammenpisket egg. Stek brødene midt i ovnen på 215 grader i cirka 10 min.

Les også: Ferskt merke vil ta reinkjøtt fra fest til hverdag

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.