MX Sport Nordtro
Gå til

Slik finner du sykkelen som passer til deg

Skal du investere i ny sykkel i år bør du begynne kjøpsprosessen med å spørre deg: «Hva skal jeg egentlig bruke sykkelen til?».

- Noen ønsker en sykkel som de kan sykle til og fra jobb eller barnehage med, mens andre ønsker en sykkel de kan sykle milevis langs landeveien med for å få ei skikkelig treningsøkt, sier Lill Hege Konst i MX Sport Nordtro på Storslett.

- Og så er det de som ønsker en sykkel som passer til de mest utfordrende stiene i skogen, og de som ønsker en sykkel de kan bruke til en kombinasjon av ulike aktiviteter, fortsetter hun.

BRUKSOMRÅDE: Lill Hege Konst hos MX Sport Nordtro anbefaler deg å tenke gjennom hva du skal bruke sykkele din til før du kjøper.  

Skal man finne den perfekte sykkelen til sitt behov er det altså viktig å tenke på om den skal brukes mest på asfalt eller i terreng, og om den skal brukes mest som transportmiddel, eller til trening.

- Skal man sykle på asfalt bør man ha en sykkel med hjul og dekk som triller lett. I terreng har man behov for en sykkel der ramma ikke er alt for stor, slik at den er lett å kontrollere. Dessuten bør det være gode hjul og store dekk med godt grep som er tilpassa terrenget, sier Konst.

Ulike typer

De ulike typene sykler som MX Sport Nordtro på Storslett fører er terrengsykler, hybridsykler, landeveissykler og elsykler, i tillegg til cyclocross – litt mer robuste landeveissykler med kraftigere dekk.

ULIKE TYPER: Hos MX Sport Nordtro får du både terrengsykler, hybridsykler, landeveissykler og elsykler, i tillegg til cyclocross. 

 

Lill Hege Konst forklarer forskjellene:

- Landeveissykler er lette sykler med smale hjul som ruller lett. De er som regel helt uten demping. Terrengsykler er sykler med litt mindre rammestørrelse, samt kraftigere og større hjul som tar seg godt frem og har godt grep, forklarer hun.

- Hybridsyklene er en blanding av de to. De har ramme som tilsvarer en terrengsykkel, men større hjul og smalere dekk – dog ikke riktig så smale som på en landeveissykkel. Og Cyclocross er en landeveissykkel med litt kraftigere dekk. Jeg vil si at det er en perfekt landeveissykkel for Nord-Norge og veistandarden her.

Elsykkelen er i en kategori for seg selv, og er ifølge Konst veldig i vinden for tiden. Den gir deg muligheten til å forflytte deg raskt og effektivt, uten å bli svett og sliten.

- Den er fin dersom man trenger litt hjelp, rett og slett.

Velg riktig

Det er viktig å velge riktig sykkel til riktig bruksområde.

- Å sykle med en fulldempet terrengsykkel på asfalt blir fryktelig tungt, og setter man utenfor en bakke i terrenget med en landeveissykkel, oppdager man fort at det blir ubehagelig. Det lønner seg å kjøpe riktig sykkel, råder Konst.

NYHETER: MX Sport Nordtro har allerede fått inn en del sykkelnyheter, og Lill Hege Konst forteller at det kommer flere i de kommende ukene.  

 

Våren er for mange ensbetydende med sykkeltid, og MX Sport Nordtro har begynt å merke en økende etterspørsel.

- De nye modellene har begynt å komme inn i butikk, og vi får flere i løpet av ukene som kommer. Mange vet godt hvilken type sykkel de vil ha når de kommer til butikken. Andre igjen tenker i utgangspunktet at det er terrengsykkel som gjelder, men oppdager fordelene med hybridsykkel og blir overbevist om at det er rett for dem, forteller Konst.

Hybridsyklene er gode å bruke på asfalt. Man kan også få hybridsykler med dempegaffel som kan aktiveres dersom man skal sykle på grusvei og sti.

- Vi selger nok mest hybridsykler. De kan brukes til og fra butikken, jobb og barnehage i tillegg til at man kan ta en treningstur på grusvei med den, sier Konst.

Tilpasset din kropp

Når man har bestemt seg for type sykkel får man hjelp på MX Sport Nordtro til å finne korrekt størrelse på sykkelen utfra høyden din.

TILPASSET: På MX Sport Nordtro hjelper de deg å finne en sykkel som er tilpasset din kropp.  

 

- I tillegg kommer de fleste sykler uten skjermer, støtte og lys. Det er viktige ting å få med. Dersom man skal bruke sykkelen til å frakte for eksempel varer fra butikken kan det være greit med sykkelveske og bagasjebrett. Og så er det viktig å huske på å kjøpe hjelm, råder Konst.

Ulike prisklasser

På MX Sport Nordtro selger de flest fulldempede terrengsykler til menn i 30-40-årsalderen, flest hybridsykler til kvinner og ungdommer og flest elsykler til godt voksne kvinner.

- Når det gjelder landeveissykler ser vi en jevn fordeling mellom kvinner og menn. Stort sett finnes alle sykkeltypene i forskjellige prisklasser. Hjulene og rammen er for det meste den samme, men det man betaler for er gir og bremser, forteller Konst.

- Fordelene med de dyrere girene er at de skifter raskere og mer presist, men de krever også litt mer vedlikehold. Når det kommer til bremser er skivebremse litt dyrere enn den tradisjonelle felgbremsen. Den gir en bedre bremseeffekt, for eksempel når det er vått ute, og en mer kontrollert og myk nedbremsing.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.