MoneyBanker
Gå til

Hit skal du reise i høst

Det er allerede lenge siden det var sommerferie, og det er snart på tide å dra ut på eventyr igjen. Her kommer vi med noen virkelig gode forslag til hvor du burde reise i høst.

Magiske Madrid

Madrid er selvfølgelig mye mer enn bare mat. Men byen er virkelig stedet hvis man elsker tapas. Og hvem gjør ikke det? Den spanske hovedstaden har stolte mattradisjoner og er verdenskjent for sine mange tapasbarer.

Hvis man har god tid er det spennende å bare slentre gatelangs og prøve lykken, ellers kan man spørre de lokale om de kan anbefale noen steder litt utenfor turismens allfarvei. Hvis du ikke har så mye tid så kan du booke deg inn på en matsightseeing i stedet for. Denne turen tar deg med på en kulinarisk reise gjennom Spanias regioner og gir deg innblikk i tapas’ opprinnelse, samt hvordan de skal tilberedes. En slik tapastur behøver ikke å koste mer enn ca. 250 kroner.

Koselige Colmar

Den franske byen Colmar er etter sigende essensen av Alsace. Det er i hvert fall slik den omtales av både de innfødte og besøkende. Byen er kjent for sine flotte og pittoreske bindingsverkshus, vin, kunst og kanaler – alt i en rik kultur og livsstil som det er verdt å oppleve.

Et av områdene i Colmar som spesielt bør fremheves, er Petite Venise (Det lille Venezia). Dette er en historisk gammel bydel hvor man kan glede seg over bindingsverkshusene på Quai de la Poissonnerie. Hvis man har lyst på mer kultur kan en tur på museet Unterlinden varmt anbefales.

Sol i Zanzibar

Kritthvite strender, palmer som svaier i en svak bris og sol som varmer deg helt inn til sjelen. Det er stikkordene for Zanzibar. Øya ligger i det Indiske hav og er kort sagt et paradis for dem som ikke kan få nok sol og varme.

Øya har dessuten en spennende natur både over og under havoverflaten, og den gamle byen Stone Town står på UNESCO’s verdensarvliste.

Zanzibar ligger rimelig langt borte og det koster selvfølgelig litt mer enn hvis man skal en tur til København. Og noen ganger strekker pengebeholdningen ikke helt til for å få råd til en slik drømmereise. Men husk at det som oftest er mulig å søke om et forbrukslån på nettet nettopp med tanke på slike formål. Og hvis du vet du får penger inn på kontoen igjen når du kommer hjem, så kan et slikt forbrukslån være en rimelig løsning og være med til å gi deg en opplevelse for livet. Undersøk det på www.MONEYBANKER.no, og sammenlign flere forskjellige tilbud.

Markedsdag i Nice

Selv om Nice er en storby kan man selvfølgelig også oppleve hyggelig, fransk landsbystemning i byen. I Cours Saleya, den gamle bydelens sjarmerende gågate, er det antikkmarked hver mandag. Dette markedet regnes som et av de aller beste antikkmarkedene i Frankrike og folk strømmer til fra hele regionen. Her finner du også byens blomstermarked.

Vieux Nice er i det hele tatt en hyggelig opplevelse med sine koselige sidegater, fargerike hus, hyggelige restauranter og butikker. Temperaturene er fortsatt behagelige og ligger på omkring 20 grader i oktober.

Og fra slottsfjellet har man en fabelaktig utsikt over havnen og den gamle bydelen, og på toppen ligger det dessuten også en flott park og en botanisk hage.

Prøv Poznan

Poznan er en av Polens aller største byer, og selv om det er forholdsvis billig og kjapt å komme seg dit, slipper man for masseturisme.

Det er et historisk sus over Poznans bybilde, og byen har mange museer og severdigheter, som for eksempel den gamle middelaldermuren og det gamle torget med de fargerike husene.

Hvis du tar hele familien med på turen så kan en tur på croissantmuseet anbefales. Her får man lov til å prøve seg som mesterbaker.

Poznan har også gode shoppingmuligheter og gode restauranter – alt til særdeles overkommelige priser.

Fest i New York

Hvis man liker storbyferier står New York sannsynligvis høyt på ønskelisten over byer man har lyst til å besøke. Og hvorfor ikke besøke byen på en av amerikanernes største nasjonale høytider, nemlig Thanksgiving?

I New York starter hele festen med stormagasinet Macy’s store Thanksgivingparade. Her finner du julenissen, snømenn, havfruer, tinnsoldater og tegnefilmfigurer sammen i et enormt opptog.

Et godt tips hvis du skal til New York er å laste ned app’en ”New York Subway”. Den hjelper deg med å få god oversikt over undergrunnssystemet, og du kan dermed enklere komme deg kjapt rundt omkring i byen.

Deilige Dresden

Byen Dresden ligger ved elven Elben, er delstaten Sachsens hovedstad og sentrum for tysk barokk.

Dessverre ble nesten hele byen lagt i ruiner under andre verdenskrig, men det er nå mulig å nyte den delvis gjenoppbyggede praktbyen. Besøk for eksempel den flott restaurerte Frauenkirche eller Semper-operaen. Zwinger-palasset, med sine barokkmurer, gjemmer på verdens største porselensamling.

Dresden preges av flotte bygninger fra renessansen, barokken og klassisismen. På slentretur gjennom sentrum kan man oppleve de saksiske kongene og kurfyrstenes residensbygninger. Det er virkelig et syn som kan ta pusten fra de fleste.

Nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %. Effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Eff. rente 13,2 %, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, totalt: 262.573.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.