Ving
Gå til

FERIE FULL AV FRES: Stadig flere vil dyrke interessene sine i ferien, og mange velger reiser som er skreddersydd for akkurat det.  

Trening, fotball eller golf? Her er de beste tipsene for en annerledes ferie.

Det blir stadig mer populært å reise for å dyrke interesser og hobbyer, enten det er for å trene, heie på favorittlaget eller golfe. Føler du deg fristet til å gjøre det samme? Da bør du lese videre.


– Jeg ante ikke hva jeg gikk til, sier Marthe Eidahl, som var på sin første treningsreise i sommer.

Turen gikk til Ving Camp, en av Vings mest populære treningsreiser med alt fra Bootcamp-opplegg til dansetimer.

– Jeg ble veldig positivt overrasket. Det er utrolig hvor mye motivasjonen øker når alle rundt er i nøyaktig samme modus – treningsmodus.

DRO PÅ TRENINGSREISE: Marthe Eidahl deltok på en av Vings mest populære treningsreiser – Ving Camp – sammen med en kollega i sommer.  

 

Marthe tror mange er bekymret for at man må være veldig godt trent på en tur som dette, men understreker at det ikke er tilfelle.

– Du møter alle typer mennesker på en treningsreise, men du bestemmer selv i hvor stor grad du vil delta i treningen og hvor mange av øktene du vil være med på. Jeg tror mange tenker at det er mye dansing og aerobic, som kanskje ikke er noe for dem, men det er så mange ulike timer hver dag at det er lett å styre unna det man absolutt ikke er komfortabel med – uten at du føler at du går glipp av noe, forklarer Marthe.

Hun synes også det var en stor fordel at de aller fleste øktene var utendørs, og at det varierte programmet gjorde at man kunne prøve seg på nye treningsformer. Selv utfordret Marthe seg selv med discodans.

– Det hadde jeg aldri gjort under andre omstendigheter, og jeg var ganske skeptisk på forhånd, men så viste det seg at jeg likte det kjempegodt.

STORT UTVALG: Ving tilbyr treningsreiser i de fleste kategorier, alt fra dans og kondisjonstrening til triatlon og yoga.  

 

Marthe forteller at en typisk dag på Ving Camp starter med en god frokost, og deretter en treningsøkt eller to. Øktene varer som regel i 30-50 minutter. Så blir det tid til å ligge på stranden både før og etter lunsj, før ettermiddagsøktene starter.

– Vi fikk også tid både til å slappe av ved bassenget og å dra inn til Palma by. På kveldene spiste hele gjengen middag sammen, og det var veldig koselig. Jeg ble kjent med så mange hyggelige mennesker.

ARRANGERES PÅ MALLORCA OG KYPROS: Ving Camp går av stabelen flere ganger i året, som regel i Palma på Mallorca og på Kypros. 

IKKE BARE TRENING: Du får god til å gjøre akkurat det du vil selv om du er med på en treningstur. Marthe og noen andre deltakere leide sykler og dro inn til Palma by.  

 
  • Har du også lyst til å være med på Ving Camp? Les mer her

Det er imidlertid ikke til å stikke under stol at det blir ganske mye fysisk aktivitet i løpet av en hel uke på Ving Camp.

– Etter dag to måtte jeg faktisk ta heisen opp og ned to etasjer, for jeg klarte rett og slett ikke å gå i trappene, ler Marthe.

Hun anbefaler likevel alle å prøve en treningsreise minst én gang i løpet av livet, og hun poengterer at man ikke trenger å være engstelig for å dra alene.

– Ving Camp er for absolutt alle. Det finnes alltid en treningsøkt som passer for deg, og den sosiale biten er helt fantastisk. Du treffer interessante mennesker i alle aldre, og du er en del av en gruppe som gjør at du ikke føler deg alene.

TRENING UNDER ÅPEN HIMMEL: Marthe likte godt at de aller fleste øktene var utendørs, så hun kunne nyte det deilige været og de fine omgivelsene hele dagen.  

Marthe likte treningsreisen så godt at hun allerede vurderer en ny runde, og denne gangen vil hun ta med seg ektemannen.

– Du vet den deilige følelsen du får etter at du har trent? Den får du hver eneste dag, og kanskje flere ganger om dagen. Det er nesten så man blir litt hekta, sier Marthe.

Og treningsgleden har ikke avtatt selv om det nå er noen måneder siden hun deltok på Ving Camp på Mallorca.  

– Det var som om jeg svevde på en liten rosa sky da jeg kom hjem. Jeg var så motivert og i godt humør etter den energiske uken, og jeg var overhodet ikke lei. Faktisk er jeg blitt veldig mye flinkere til å trene etter denne turen, avslutter Marthe.

Fotballfan i 40 år

Det er mange år siden Ving begynte å selge fotballturer til Premier League, og i dag er reiseselskapet den største arrangøren på markedet.

Liverpool-supporteren Roger Danielsberg har vært fotballfrelst i flere årtier, og har vært på flere fotballturer i regi av Ving. Interessen for Liverpool gjorde seg for alvor gjeldende da han i 1977 fikk et kort signert av datidens Liverpool-kaptein Emlyn Hughes.

LIVERPOOL-FAN SIDEN 70-TALLET: Roger Danielsberg ble for alvor bitt av Liverpool-basillen etter å ha fått et signert kort i 1977.  

 

– En kollega av moren min var i Liverpool for å se en kamp det året, og han kom hjem med en vimpel og autografen til Hughes til meg. Det var selvfølgelig stas. Når så semifinalen i serievinnercupen mot Borussia Mönchengladbach gikk på TV den samme uken, da var jeg solgt. Fra da av var det Liverpool som gjaldt, forteller Danielsberg.

Han var godt fornøyd da den lokale supporterklubben RedHeds Hamar startet et samarbeid med Ving i 2014. Samme år gikk turen til England for å se Liverpool og Newcastle i aksjon.

– Jeg har reist på charterferier med Ving i mange år og vet at de leverer et godt produkt. Vi hadde en prikkfri opplevelse på denne turen også.

SAMARBEIDER MED VING: Den lokale supporterklubben RedHeds Hamar startet et samarbeid med Ving i 2014, og Roger reiste til England for å se Liverpool mot Newcastle.  

 

Fotballreisen i 2014 var imidlertid hverken den første eller den siste av sitt slag, og det er blitt mange minneverdige øyeblikk opp gjennom årene.

– Hvis jeg skal nevne en av opplevelsene jeg husker best, så må det være kvartfinalen mot Arsenal i Champions League i 2008. Lagene var videre annenhver gang etter hvert som scoringene kom, helt til Ryan Babel gikk fra egen banehalvdel og punkterte kampen med sin 4-2-scoring.

Også kjæresten og de to døtrene til Roger er fotballinteresserte. Å ta med begge døtrene på fotballtur for første gang ble derfor et høydepunkt.

– Interessen er kanskje ikke like stor som hos meg, men kjæresten min synes også fotball er gøy, og hun er med på kamper både på pub hjemme i Hamar og på turer til England. Døtrene mine var elleve og syv år da vi reiste for første gang. Det var i desember 2007, og siden den gang har de vært forelsket i Liverpool – byen vel så mye som fotballen.

FOTBALLINTERESSERTE DØTRE: For Roger var det et høydepunkt å ta med begge døtrene på fotballtur for første gang i 2007.  

 

Ifølge Roger er det nemlig også verdt å få med seg mer enn bare fotballkampen når man først er i Liverpool.

– Det er mye å oppleve der, fra de heftigste utesteder og de beste restaurantene til typiske engelske puber og gode museer. Mange bra musikkopplevelser er det også blitt, og byen har tatt seg opp en del på shoppingfronten også, tipser han.

Men shoppingmuligheter til side, det er selvfølgelig kampen og kampdagen som er selve høydepunktet på en fotballtur.

– På en typisk kampdag våkner jeg som regel tidlig og har lite lyst på frokost. Det er for mange sommerfugler i magen. Det eneste som gjelder er å komme seg opp til Anfield og pubene som ligger rundt stadion. Jeg er mye på The Park og Sandon, men nå i senere tid er det også blitt et bra «norsk» samlingssted, hotellet TIA. Det anbefales, sier Roger.

I mai setter Ving opp et eget charterfly til Liverpool i forbindelse med sesongens siste hjemmekamp. Det ser Roger frem til.

ANBEFALER FOTBALLREISER: – Å reise med en såpass etablert og profesjonell arrangør er perfekt. Alt går på skinner, sier Roger.  

 

– Jeg har en drøm da, men den tør jeg ikke å si høyt. Jeg tror de fleste skjønner hva jeg mener, sier han med et glimt i øyet.

Roger nøler ikke når vi spør om han vil anbefale andre fotballinteresserte å reise på fotballtur med Ving:

– Å reise med en såpass etablert og profesjonell arrangør er perfekt for alle som ikke vet helt hvordan de skal gå frem, og for de som har lyst, men kanskje ikke har tatt skrittet enda. Vi i RedHeds har med flere førstegangsreisende hvert år og alle er meget fornøyd med opplegget. Gode reiseledere og bra service. Alt går på skinner, avslutter Roger.

Golf-frelst

Er det én hobby som har vokst seg virkelig stor i Norge de siste årene, så er det golf – og med det også interessen for arrangerte golfreiser.

Katrine Parker og Kristin Bekkevold jobber i Ving og er begge ivrige golfere. 

GOLF I LANGE BANER: Kristin Bekkevold har spilt golf i åtte år, og synes det er en morsom hobby å ta med seg på tur – og den er lett å kombinere med sol og bad.  

 

– Jeg har spilt golf i 20 år nå og har ofte med golfbag på ferie da mannen min er en over snittet ivrig golfspiller, forteller Katrine.

Kristin har spilt i åtte år, og mannen hennes i nærmere 30.

– Golf er jo en morsom hobby å ta med seg på tur. Samtidig som den er lett å kombinere med litt sol og bad, sier Kristin.

Ving arrangerer golfreiser fra Norge og har mer enn 50 års erfaring med golfreiser fra Skandinavia. Golfpakkene passer for både nybegynnere og erfarne golfere, og man kan velge mellom alt fra luksushotell til enklere alternativ – men alltid med kort avstand til gode golfbaner.

– På de aller fleste baner har Ving forhåndsbestilt starttider, og det tilbys golfvert på mange av dem, så det meste er organisert på forhånd. Man kan bare komme ned og ha det gøy, sier Katrine ivrig.

SPILLER PÅ MAURITIUS: Katrine Parker har blant annet spilt golf i det tropiske paradiset Mauritius, på hotellet Belle Mare Plage.  

 

Hun og mannen reiser oftest på våren og vinteren når banene i Norge stengt.

 – Da er det ekstra stas å spille, sier hun.

Katrines oppskrift er enkel:
– Man bestiller bare starttider, booker spesialbagasje og drar. Vi velger ofte bra hotell nær banene vi skal spille, men her står man helt fritt. Starttidene får vi på hotellet ved innsjekk, og så tar vi taxi dit vi skal spille. Bor vi på hotell som har bane, kjører de oss til og fra banen. Enkelt og greit, oppsummerer hun.

ENKELT Å BESTILLE PÅ FORHÅND: Katrine bestiller starttider og spesialbagasje før avreise, og hun velger gjerne gode hotell i nærheten av banene de skal spille på.  

 

– Det er veldig deilig når alt er ferdig lagt opp for deg, slik at du ikke behøver å bruke unødvendig tid på å planlegge, supplerer Kristin.

Om man reiser alene eller med flere spiller ingen rolle. På de store destinasjonene med golfvert arrangeres det nemlig ofte turneringer, noe som er veldig hyggelig og sosialt.

– Når vi har reist med andre golfvenner, blir vi satt opp sammen og spiller ofte interne konkurranser – par mot par, eller damer mot menn. Kristin og jeg moste gutta på La Gomera i vinter. Da ble det cava på hull 19, som restauranten i klubbhuset heter, ler Katrine.

Kristin og mannen har golfet på mange ulike steder, spesielt på Gran Canaria og Tenerife, men favoritten er nok Belek i Tyrkia – enhver golfers våte drøm, ifølge henne.

GOLFHOTELL: Det finnes mange flotte golfhotell. Her fra Maxx Royal Belek Golf Resort i Tyrkia.  

 

– Der er det mange flotte baner og 5-stjerners hotell så langt øyet ser. Et virkelig flott sted å spille, sier hun.

Katrine og mannen har spilt i Tyrkia, på Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, Aruba, Cuba og på hotellet Belle Mare Plage på Mauritius.

MANGE MULIGHETER: Ving tilbyr golfreiser til flere forskjellige reisemål både i Europa og utenfor. Her fra en bane på den spanske solkysten.  

– Om jeg må velge er nok Mauritius den beste golfopplevelsen vi har hatt. Der har vi vært to ganger, forteller hun.

Begge golfdamene er enige i at det aller beste med denne hobbyen er å være ute i fint vær og nydelige omgivelser, og at man gjør noe fysisk samtidig som man kobler av.

– Man går fort en drøy mil på en dag, sier Katrine.  

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.