Elbutikken As
Gå til

Dette må du tenke på når du kjøper DAB+-adapter

I slutten av 2017 slo NRK og flere kommersielle landsdekkende radiokanaler av sine FM-sendere i Troms. Fremdeles sender flere lokalradioer i området på FM-nettet, men foreløpig bare frem til 2021. Derfor kan det være lurt å investere i en DAB+-adapter i bilen, slik at du har tilgang til å lytte på alle kanaler.

Fordelen med en DAB+-adapter, er at du har tilgang til alle radiokanalene. Du har et større utvalg av kanaler, du kan spille musikk fra telefonen og du har handsfree i bilen.

- På DAB+-nettet har du tilgang til mange kanaler og du får inn alle kanalene som er tilgjengelig i området. De kommersielle kanalene og NRK er jo borte fra FM-nettet. Det er enkelt og billig å montere en DAB+adapter, sier Henry Johansen, eier og daglig leder i Elbutikken AS på Storslett

DAB+: Med en DAB+-adapter har du tilgang til å lytte til alle kanalene på radionettet, sier Henry Johansen fra Elbutikken AS.  

Elbutikken AS har et stort utvalg av DAB+adaptere i sitt sortiment, både i ulik prisklasse og med ulike funksjoner.

Når du skal velge hvilken DAB+-adapter du skal ha, må du tenke på om du vil ha mulighet til å koble mobilen til via bluetooth. Da kan du bruke mobilen via handsfree og strømme for eksempel musikk på bilens høyttaleranlegg.

- Hvis du har en gammel bilradio, som ikke er integrert i chassiset på bilen, så er det lurt å bytte ut hele spilleren. Men om du har en nyere bil, hvor radioen er integrert i chassiset, ville jeg montert en DAB+-adapter fordi det er både billigere og enklere, forteller Runar Eriksen, butikkmedarbeider i Elbutikken AS.

INTEGRERT: Har bilen din en integrert radio, er det både billigere og enklere å montere en DAB+-adapter.  

DAB+-adapter sender signaler via FM-nettet og du må derfor søke inn bilen på samme frekvens som DAB+-adapteren er stilt inn på.

- De aller nyeste DAB+-adapterne har service following, som vil si at adapteren hele tiden peiler og søker etter nye kanaler. Tidligere måtte du søke inn kanalen på nytt underveis når du kjørte fra Storslett til Nordkjosbotn, men en nyere DAB+-adapter søker automatisk og skifter selv mellom DAB-områder, sier Runar.

Det er også viktig at antenna til DAB+-adapteren er montert riktig. En antenne med utvendig feste som monteres stående er det beste, fordi det gir best mulig signal. Riktig montering av antennen er viktig for at DAB+-adapteren skal motta de nødvendige signalene. Radiomottaket blir generelt noe dårligere med en innvendig antenne enn en utvendig antenne.

ANTENNE: Slik skal antennen til DAB+-adapteren monteres, for å få best mulig signal.  

Elbutikken AS ble stiftet i 2005 og holder til på Storslett. I dag har butikken 4 fast ansatte og 2 deltidsmedarbeidere. Elbutikken selger hvitevarer, brunevarer, småelektrisk, data og telematikk, i tillegg til at de tar imot retur av elektroniske og elektriske produkter og sørger for at avfallet blir håndtert forsvarlig. Butikken tilbyr hjemkjøring av varer.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.