Reisa Bilsenter
Gå til

– Dette er en bil som passer for absolutt alle!

Idar Langstrand, daglig leder ved Reisa Bilsenter, anslår at de har solgt rundt 400 Kia siden 2010. Selv er han en svoren fan av det koreanske merket.

– Hovedsakelig har vi nok solgt bilene til kunder her i Nord-Troms, forteller Langstrand.

Totalt er det i underkant av 9.000 personbiler i Nord-Troms, ifølge kjøretøystatistikk fra Statens vegvesen fra 2017. Dersom alle de 400 Kia’ene fortsatt ruller på veiene i Nord-Troms, betyr det at over fire prosent av bilparken i området består av Kia.

REISA BILSENTER: Idar Langstrand, daglig leder ved Reisa Bilsenter er stor fan av det koreanske bilmerket Kia.  

 

Og Langstrand mener Kia – på tross av sitt koreanske opphav – er en ypperlig bil til nordnorske veier:

– Kia passer etter min mening helt perfekt for veiene her i Nord-Troms. Det er for eksempel veldig godt varmeapparat i dem. Selv kjører jeg en Kia Sorento, og den har jeg brukt i 30 kuldegrader uten å fryse.

– Det er en lettstartet bil, og selv mener jeg jo det er sjeldent man ser en bergingsbil med en Kia bakpå!

Stor vekst

Kia ble startet i Korea i 1944, men dreiv da med sykler og etter hvert motorsykler. I 1974 kom den første passasjerbilen, Brisa – en lisensprodusert Mazda. Først i 1992 kom Kias første egenutviklede passasjerbil: Kia Sephia.

I dag er Kia – som en del av Hyundai-Kia Automotive Group – verdens femte største bilprodusent. De produserer mer enn tre millioner biler årlig på 14 fabrikker fordelt på fem land. Kia har mer enn 51.000 ansatte på verdensbasis.

– Passer alle

– Jeg mener at Kia er et merke som passer for absolutt alle, og det finnes ulike modeller til de ulike behovene, sier Langstrand på Reisa Bilsenter.

KIA: Picanto. 

– Den minste bilen til Kia er Picanto, som er utmerket for de som ikke synes det er behagelig å kjøre en stor bil, og som mest skal bruke bilen til bykjøring. Modellen Rio er litt større, og passer både til småkjøring og langkjøring, forteller Langstrand, og fortsetter:

– Modellen Ceed er en typisk familiebil, som finnes både som kombi og som stasjonsvogn. Da magasinet Motor gjennomførte en stortest av Audi A3, Mercedes A-Klasse, Opel Astra, Ford Focus og Kia Ceed i fjor, kom Kia på andreplass! Det var også den bilen som overrasket testpanelet mest, sier han.

KIA: Ceed. 

 

Motor skrev blant annet følgende om Kia Ceed «(…) kjøreegenskaper på høyde med de aller beste i dette feltet, solid kvalitetsfølelse på materialer, knapper og brytere – og et design som kunne tilhørt en hvilken som helst markedsledende tysker.»

I tillegg understreket de at bilen oppførte seg både trygt og forutsigbart da de testet den på NAFs testanlegg, at den har god plass både i bagasjerom og baksete, og at den har alt av moderne sikkerhetssystemer for biler i denne klassen, inkludert filvarsler, blindsoneassistent, varsling ved kryssende trafikk bak bilen og selvkjøringsassistanse.

 «Farmen-bilen»

Videre kan Kia tilby modellen Sportage, som har firehjulstrekk, og særlig appellerer til fritidsfolk.

KIA: Sportage. 

 

Kia Sportage er også den kjente «Farmen-bilen», bilen som gis som premie til vinneren av tv-konkurransen «Farmen» på TV2.

– Sportage er den bilen vi har solgt absolutt mest av, sier Langstrand, og utelukker ikke at det nettopp handler om den nordnorske naturen og turgleden blant innbyggerne i Nord-Troms.

KIA: Optima. 

 

Den praktiske stasjonsvognen Kia Optima, er en stor stasjonsvogn, og passer godt for de som vil ha en større familiebil. Den leveres som plug-in hybrid, med en rekkevidde på 62 kilometer på ren elektrisitet.

KIA: Niro. 

 

– Og så har vi modellen Niro, som finnes både som hybrid, plug-in hybrid og helelektrisk. Som helelektrisk har den en rekkevidde på opptil 455 kilometer, forteller Langstrand.

Elektrisk

Kias kanskje mest særpregede modell er Soul.

– Kia Soul kom med nytt design i 2019, som bare leveres i elektrisk utgave i Norge. Den er meget spesiell – jeg bruker faktisk å si at den er «styggfin», ler Langstrand.

KIA: Soul 

 

– Den kommer med en stor batteripakke med en rekkevidde på 452 kilometer.

– Det har vært solgt lite el-biler i vårt område, trolig fordi det er lange avstander, og folk er redde for å gå tom for strøm. Foreløpig er det få utbygde ladestasjoner her nord, men det skal bygges flere, sier han.

– Som en bil nummer to, for eksempel til bykjøring eller annen småkjøring, er en elektrisk bil helt ideell, mener Langstrand.

Nærhet

Reisa Bilsenter er en av svært få bilforhandlere i Nord-Troms, og Langstrand mener de i stor grad «vinner» på nærhet. Dessuten er han glad for arbeidsplassene Reisa Bilsenter gir, og for at pengene de tjener «blir» i Nordreisa.

NÆRHET: Reisa Bilsenter er en av få bilforhandlere i Nord-Troms, og Langstrand tror mange ser på det som et stort pluss å kjøpe bil fra en lokal forhandler.  

 

– Det er billigere for folk i Nord-Troms å komme hit for service, enn å måtte reise hele veien til Tromsø eller Alta. Nærhet er viktig! I tillegg er Kia en god og relativt rimelig bil, selv om vi ikke konkurrerer på pris lengre: nå konkurrerer vi på kvalitet, sier han.

Fornøyde kunder

Han mener også at bilholdet er rimelig med Kia, og understreker at det er syv års garanti på alle Kias biler. Tilbakemeldingene fra Reisa Bilsenters Kia-kunder er ifølge Langstrand utelukkende positive.

KUNDER: Idar Langstrand opplever at kundene som har kjøpt Kia hos Reisa bilsenter er veldig fornøyde.  

 

– Vi tar dessuten inn en masse biler i bytte, men brukte Kia’er står sjeldent hos oss. De går med en gang. Det er klart – folk her snakker seg imellom, og de som er fornøyde med kjøpet sitt, forteller det gjerne videre. Kia får et bedre og bedre rykte!

Langstrand mener alle kan finne en bil som passer dem i Kias katalog:

– Det handler om å finne en bil som du føler deg vel i.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.