Reisa Bilsenter
Gå til

Idar selger rimelige familiebiler fullspekket med sikkerhetsutstyr

Den perfekte familiebilen skal både ha god plass, være sikker og kunne gi et gunstig økonomisk bilhold. Det koreanske bilmerket Kia har flere modeller som passer for de fleste familier.

Reisa Bilsenter har solgt rundt 400 Kia siden 2010, og daglig leder ved Reisa Bilsenter, Idar Langstrand, forteller at Kia er populær i Nord-Troms.

– Grunnen til det tror jeg er at Kia har biler som er godt utstyrt, både med sikkerhetsfunksjoner og andre funksjoner. I tillegg er Kia rimeligere biler, sammenlignet med andre bilmerker, forteller Idar.

POULÆR: Reisa Bilsenter har solgt mange Kia-biler de siste årene. 

 

Han mener Kia passer ypperlig på nordnorske veier.

– Dette er biler som fint takler de klimatiske forholdene, og avstandene vi har i Nord-Norge, sier Idar.

Han har plukket ut tre bil-modeller fra Kia som han mener passer bra til familier:

 • Kia Optima
 • Kia Ceed
 • Kia Niro

– Dette er tre populære familiebiler, som alle dekker ulike behov. De varierer i størrelse, utstyr og pris, forklarer Idar.

Kia Optima

Kia Optima er den største modellen, og er en relativt stor stasjonsvogn. Optima passer med andre ord godt for de som vil ha en større familiebil. Den leveres kun som Plug-in hybrid, med en rekkevidde på 62 kilometer på ren elektrisitet.

– Salget av Plug-in hybrid har virkelig tatt av de siste årene. I tillegg til å være miljøvennlig, er det økonomisk gunstig å kjøre på ren strøm. Det sparer man mye på. Dette er også sikre biler, sier Idar.

For den koreanske bilprodusenten har virkelig tatt sikkerhet på alvor.

MYE UTSTYR: Alle Kia-modellene leveres med alt av sikkerhetsutstyr som standard.  

 

– Både Kia Optima, og de andre modellene, leveres med fullt sikkerhetsutstyr som standard. Automatisk nødbrems, filholderassistent og Smart Cruise m/Stop & Go er flere av sikkerhetsfunksjonene som skal gjøre dette til trygge biler, forteller Idar videre.

Dette er standard sikkerhetsutstyr på alle Kia sine modeller:

 • Filholderassistent
 • Filskiftevarsler
 • Tretthetsvarsling
 • Automatisk nødbrems
 • Visning av fartsgrenser
 • Fjernlysassistent
 • Varsel om kryssende trafikk ved rygging
 • Ryggekamera
 • Parkeringsassistent
 • Blindsonevarseler
 • Smart Cruisekontroll m/Stop & Og

I tillegg til mye sikkerhetsutstyr, er Kia Optima den modellen med størst bagasjerom.

BAGASJEROM: Familiebilene til Kia har store bagasjerom. Legger du ned passasjersetene økes lastevolumet ytterligere.  

 

– Bagasjerommet rommer 552 liter, og slår du ned setene har du et lastevolum på hele 1574 liter. I tillegg vil bakluken åpne seg automatisk når Smart-nøkkelen er i nærheten. En fin detalj, sier Idar.

Kia Ceed

Modellen Ceed er en typisk familiebil, som finnes både som kombi og som stasjonsvogn. Da magasinet Motor gjennomførte en stor test av Audi A3, Mercedes A-klasse, Opel Astra, Ford Focus og Kia Ceed, kom Kia på andreplass!

– Det var den bilen som overrasket testpanelet mest, forteller Langstrand.

Motor skrev blant annet følgende om Kia Ceed «(…) kjøreegenskaper på høyde med de aller beste i dette feltet, solid kvalitetsfølelse på materialer, knapper og brytere, og et design som kunne tilhørt en hvilken som helst markedsledende tysker.»

– Kia Ceed selges enten med diesel- eller bensinmotor. Vi selger mest av bensinmotor. Dette er også den rimeligste av familiebilene til Kia, sier Idar.

Hver eneste Kia har også 7 års/150 000 km garanti. Denne totalgarantien er gratis, og følger med bilen ved overføring av ny eier, forutsatt at bilen har hatt regelmessig vedlikehold i henhold til service-forskriftene. I tillegg vil alle som kjøper Kia ha 3 års gratis veihjelp.

Kia Niro

Kia Niro er den modellen som er mest populær.

– Denne selger vi klart mest av. Bilen leveres både som hybrid, helelektrisk og Plug-in hybrid. De fleste bilene vi selger er Plug-in. Som helelektrisk har den en rekkevidde på opptil 455 kilometer, sier Idar.

SMART: Her viser Idar fram smarte oppbevaringsrom. 

Dersom man ønsker en bil med god plass, vil det være gode muligheter i Kia Niro. Batteriet er plassert under baksetet, slik at bagasjerommet får et lastevolum på 427 liter.

– I tillegg til god plass i bagasjerommet, er det relativt god plass i passasjersetene bak, forteller Idar videre.

Du kan også lade telefonen trådløst i bilen. Har du lavt batterinivå trenger du kun å legge smarttelefonen din på platen i senterkonsollen.

­– Niro er en miljøvennlig og sporty familiebil, sier Idar.

Gir opplæring

– Uansett hvilken bil du kjøper, gir vi veiledning på hvordan du kan kjøre mest mulig økonomisk. Det er viktig for oss at kundene vet hvordan man skal bruke bilen og utstyret, forteller han.

GOD OPPFØLGING: Alle som kjøper bil på Reisa Bilsenter får en god innføring i hvordan man skal bruke bilen og utstyret. 

 

Reisa Bilsenter er en av svært få bilforhandlere i Nord-Troms, og Idar Langstrand mener de i stor grad «vinner» på nærhet.

- Det er billigere for folk i Nord-Troms å komme hit for service, enn å måtte reise hele veien til Tromsø eller Alta. Nærhet er viktig! I tillegg er Kia en god og relativt rimelig bil, selv om vi ikke konkurrerer på pris lengre: nå konkurrerer vi på kvalitet, avslutter han med.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.