Kenneth Martiniussen, selger ved Bil i Nord Mo i Rana. 

Nå får du en ny innovativ tjeneste i Volvoen din

Den nye tjenesten heter Connected Safety og er en sikkerhetsfunksjon som skal sørge for at din Volvo blir enda bedre og tryggere.

Connected Safety baseres på en skydelingstjeneste som deler informasjon med andre oppkoplede biler. Systemet har i dag to hovedfunksjoner, som varsler ved nødblinklys i området og glatt veibane.

Bil i Nord har nå leasing-kampanje på nye Volvo. Varer kun ut august!

Slippery Road Alert

Slippery Road Alert heter funksjonen som advarer føreren om det er fare for glatt veibane.
Denne funksjonen har et system som overvåker friksjonen mot bakken under både bremsing, akselerasjon og styring, og kan fortelle om veibanen er glatt mens du kjører, forteller Kenneth Martiniussen, selger ved Bil i Nord Mo i Rana.

VARSLER: Slippery Road Alert vil varsle deg om veibanen er glatt mens du kjører.  Foto: Volvo


Hvis friksjonen kommer under et visst nivå, varsles føreren med en melding i dashbordet.

– Samtidig som fører varsles med en melding i dashbordet, sendes varselet ut i skydelingstjenesten som igjen varsler andre tilkoblede Volvo-biler på vei inn i samme området. Man vil derfor også få varsel om fare for glatt veibane fra andre biler i samme område som deg, sier Martiniussen.

Hazard Light Alert

Den andre funksjonen heter Hazard Light Alert. Hvis en bil som er koblet til nettskyen har satt på nødblinklysene i området du er på vei inn i, vil du varsles om dette i dashbordet.


– Hazard Light Alert varsler deg om et annet kjøretøy i området har sine nødblinklys på, og på samme måte vil andre førere forhåndsvarsles hvis du har aktivert din bils nødblinklys, sier Martiniussen.

VARSLER: Hvis et annet kjøretøy i området har sine nødblinklys på, vil du blir varslet.  Foto: Volvo


Begge funksjonene er en del av den skybaserte teknologien som inngår i Connected Safety-programmet til Volvo, som har som mål å redusere antallet ulykker ved å dele informasjon.

Les om Volvo On Call her.


Stor tro på Connected Safety

Daglig leder ved Bil i Nord Tromsø, Kenneth Evjen, har stor tro på Connected Safety.

– Volvo har utviklet en teknologi som skal bidra til å forebygge uhell og skader. Jo flere kjøretøy som deler data i sanntid, desto tryggere blir veiene. Bilene utveksler informasjon, og i praksis advarer de hverandre om farer i veibanen, forteller Evjen.

Alle nye Volvoer produseres med Connected Safety integrert. Andre Volvo-modeller vil også få den nye sikkerhetsfunksjonen.

INFORMASJON: Evjen forteller at bilene utveksler informasjon, og i praksis advarer de hverandre om farer i veibanen. 

– Connected Safety ble inkludert i programvareoppdateringene som utføres ved Volvo Service i mai 2019. Når du tar service hos oss, vil du få denne innovative tjenesten i bilen uten ekstra kostnader, sier Evjen.

For å slå på Connected Safety, må du ha fungere internettforbindelse i bilen, og Connected Safety må være aktivert i bilens senterdisplay.

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Leknes, Svolvær, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.