Bil i Nord
Gå til

Dekkhotellsjef Kristoffer på Bil i Nord Tromsø  Foto: Tom Benjaminsen

Derfor har dekkene dine det best på dekkhotell

Har du dårlig plass til å lagre dekkene? Da kan du sjekke inn på Bil i Nords dekkhotell. Her blir dekkene oppbevart, og du slipper å skifte dekkene selv.

Det har allerede snødd på enkelte fjelloverganger i Nord-Norge, og flere har skrapet frontruta fri for is.

– Det er viktig å sko seg etter forholdene. Hvis du skal kjøre over fjelloverganger, og det er snø og glatt på veibanen, må du legge om til vinterdekk før du legger ut på kjøreturen, forteller dekkhotellsjef Kristoffer Lockert på Bil i Nord Tromsø

Fristen for å skifte til vinterdekk i Nord-Norge er onsdag 16.oktober.

– Det er en dato som er satt av Statens Vegvesen, men det er viktig at man bestandig har dekk som er tilpasset kjøreforholdene. Vi som bor i Nord-Norge vet at vinteren kan komme når som helst, sier Lockert.

Bil i Nord har nå høstkampanje på nye Volvo.

Riktig utstyr til dekkskifte

Mange spør seg om hvor de skal gjøre av sommerdekkene? For mange er det både enkelt, lettvint og trygt å sjekke dekkene inn på et dekkhotell for lagring.

– Mange velger å ha dekkene sine på dekkhotell. Rett og slett for det er enkelt og greit, spesielt hvis du bor i leilighet og ikke har stor plass i garasjen eller boden, forklarer Lockert.

I tillegg til at dekkene blir oppbevart, slipper du å skifte dekkene selv. Derimot får profesjonelle ta hånd om dekkomleggingen.

RIKTIG UTSTYR: På dekkhotellet til Bil i Nord blir dekkene både rengjort, kontrollert og oppbevart i riktig temperatur.   Foto: Tom Benjaminsen

 

Dekkene blir både rengjort og kontrollert, og oppbevart i riktig temperatur. Det eneste du må huske på er å bestille time og levere bilen.

Mens dekkene skiftes kan du sette deg i pausekroken og få servert kaffe og noe å bite på.

Mange kjører i dag store Suv’er.

– På mange biler følger det med store dekk som krever kraftig utstyr. Du må ha en kraftig jekk for å heve en SUV, forteller Lockert.

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilkonsern, og har forhandlere og verksted i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen

Trygt å kjøre

Det å ha dekkene på dekkhotell gjør ikke bare jobben enklere for deg som har bil, men det er også positivt for trafikksikkerheten.

– Vi går over alle dekk og ser på mønsterdybde og ser etter eventuelle skader og slitasje. Dersom dekkene nærmer seg minste lovlige dekkmønster, varsler vi kunden i god tid og anbefaler kjøp av nye dekk. På den måten er det færre som kjører rundt med dekk som burde vært byttet for lengst, sier Lockert.

SJEKKES NØYE: Hvis dekket ditt er slitt og nærmer seg minste lovlig dekkmønster, vil du bli varslet i god tid.   Foto: Tom Benjaminsen

 

I tillegg er rengjøring av dekk og felger viktig for hjulenes holdbarhet.

Kravet til mønsterdybden på vinterdekk er 3 mm, dersom det begynner å nærme seg, bør du vurdere å skifte. Statens vegvesen og NAF anbefaler 4 mm.

– Det er rett og slett livsfarlig å kjøre på vinterdekk med for dårlig mønsterdybde, avslutter Lockert med.

Alle Bil i Nord sine avdelinger har dekkhotell. Ønsker du dekkhotell til årets sesong? Klikk her for å bestille.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.