Vissi
Gå til

ENESTE KVINNE: Energimontør-lærling Ragnhild Flåten Andreassen er eneste kvinnelige energimontør i Vissi. – Jeg stortrives både med arbeidsmiljøet og med arbeidsoppgavene, sier hun.  Foto: Ymber

Ragnhild klatrer til topps med kvensk navn på ryggen

Energimontør-lærling Ragnhild Flåten Andreassen og kollegaene får nytt navn på ryggen nå som nettselskapet Ymber Nett bytter navn til Vissi.

Bakgrunnen for navnebyttet er at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har pålagt energibransjen å skille mellom nettselskap og den kommersielle delen av et energiselskap innen årsskiftet.

– Vi er pliktig til å bytte navn, på linje med andre lignende selskaper over hele Norge, sier daglig leder Finn Paulsen.

Navne-endringen trådte i kraft mandag 1. november i år.

NYTT NAVN PÅ RYGGEN: Selv om avdelingsleder John Henrik Sokki og de andre medarbeiderne får nytt navn og logo på klærne, er selskapet de jobber for akkurat det samme. – Det var artig å få være med i navneprosessen, og jeg synes vi landet på et kjempefint navn som passer oss godt.  Foto: Morten Bersvendsen

 

Velger kvensk navn

Da selskapet måtte bytte navn ble det satt ned en intern arbeidsgruppe med mandat om å finne nytt navn.

– Vi var tidlig enig om at vi ønsket et lokalt navn, som kom fra enten norsk, samisk eller kvensk. Det kom inn mange forslag fra egne ansatte, og til slutt var det full enighet om det kvenske ordet Vissi, sier avdelingsleder John Henrik Sokki.  

Vissi betyr «sikker» på kvensk, og for et selskap som har engasjerte ansatte som drifter og vedlikeholder strømnettet døgnet rundt, ble det et riktig valg.

– Vissi betyr sikker og når målet vårt er sikker strømforsyning passet det skikkelig godt. Det å være sikker, eller det å avspeile sikkerhet, er en viktig verdi for Vissi. Gjennom det nye navnet får kundene en forsikring for at vi leverer som vi lover; sikkert, seriøst og grundig, sier seksjonsleder Marked Jim Bratland.

Selskapet dekker et stort geografisk område fra Kåfjord til Kautokeino, hvor de tre språkene norsk, samisk og kvensk er daglig i bruk.

– Vi synes det er positivt at vi gjennom vårt navnevalg kan være med å løfte det kvenske språket. Vi har hittil bare fått gode tilbakemeldinger på det nye navnet, sier han.

HØYT TIL TOPPS: I all slags vær og i et av landets mest værharde områder sørger energimontørene fra Vissi at strømmen kommer hjem til deg. Bildet viser Ragnhild Flåten Andreassen og Leif Cato Johansen i stolpen i forbindelse med feilretting på Frakkfjordfjellet.   Foto: Geir Jenssen

 

Stortrives på jobb

Energimontør-lærling Ragnhild Flåten Andreassen (29) er fornøyd og gleder seg til å klatre i strømstolpene med det nye navnet på ryggen.

– Jeg synes det er skikkelig schwung over navnet. Det er kort, enkelt og lett å uttale. Det er flott at det er et navn med lokal tilhørighet, sier hun.

Hun går snart inn i sitt siste halvår som lærling, men håper at hun til sommeren får smykke seg med fast jobb i Vissi.

– Jeg stortrives og har aldri hatt det så godt på jobb før, sier 29-åringen som hadde en karriere innen økonomi og administrasjon før hun tok grep og skiftet karrierevei.

– Tenk å sitte med tall hele dagen? Nei, det var ikke noe for meg, ler hun.

Da trives hun bedre med en jobb hvor hun kan være fysisk aktiv og oppleve spenning hver eneste dag.

LOKALT: Med et selskap som har et geografisk nedslagsfelt i området Kåfjord til Kautokeino var det et stort ønske om å finne et lokalt navn fra norsk, samisk eller kvensk, forteller seksjonsleder Marked Jim Bratland.   Foto: Trond Bjerkmo

Den billigste løsningen

Kravet om navneendring har skapt en strøm av nye navn i kraftbransjen dette året.

– De fleste selskapene gjør som oss, og velger at det er nettselskapet som bytter navn. En forklaring er at det også er den billigste løsningen at Ymber Nett bytter navn i forhold til omprofilering, markedsføring og lignende. Ymber Nett er i dag et av landets mest effektive selskap, og det har vi vært de siste ti årene, sier Paulsen.

LOKALT: Med et selskap som har et geografisk nedslagsfelt i området Kåfjord til Kautokeino var det et stort ønske om å finne et lokalt navn fra norsk, samisk eller kvensk. Bildet viser Vissi-montører i arbeid i under 30 minusgrader ved Avzi utenfor Kautokeino.   Foto: Nils Logje

 

Nytt navn på fakturaen

Selv om Ymber Nett nå blir Vissi, vil kundene ikke merke noen forskjell.

– Kundene vil få en faktura med Vissi-navnet og montørene kjører bil og har klær med Vissi-navnet – men ellers er vi det samme selskapet, sier daglig leder Finn Paulsen.

Vissi leverer sikker strøm lokalt til kommunene Kåfjord, Skjervøy, Nordreisa, Kvænangen, Loppa og Kautokeino.

– Vi er stolte over å levere sikker strømforsyning til kundene våre på tross av det værutsatte området vi bor i.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Framtid i Nords redaksjon, men av Framtid i Nords markedsavdeling.

Framtid i Nord er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på framtidinord.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.