3. divisjon går på lufta

I 2009-sesongen tar 3.divisjon i Troms navnet FK Fotball-ligaen. Fotballkretsen håper på en PR-gullgruve.

FK Fotball-programleder Aleksander Schau (venstre), her ved siden av bror Kristoffer Schau satser tungt på 3.divisjon i Troms den kommende sesongen. 

Sport

Den ettårige avtalen kom i stand lørdag etter seks uker med møter og e-post mellom Troms Fotballkrets og programlederne i P3-programmet FK Fotball.

Nyheten ble møtt med stående applaus fra klubbrepresentantene i serien.

- Så vidt jeg vet er det første gang i fotballhistorien at en divisjon tar navnet på et radioprogram, sier dalig leder i Troms Fotballkrets Jo Are Vik.

Riksdekkende livedekning

Han vil ikke ut med hvor mye avtalen er verdt i kroner og øre, men tror det er helt andre faktorer som vil gjøre avtalen gull verdt for de elleve lagene.

- Ringvirkningene er det viktige i denne sammenhengen. Dette er jo et overmåtelig populært program de som liker fotball, og dem er det mange av, fastslår han.

Etter planen skal programlederne Aleksander Schau og Thomas Aune ha livedekning fra kamper cirka tre ganger i løpet av sesongen, noe som innebærer at kampene må legges til deres sendetidspunkt - klokken 12 på søndager.

- Dette skulle man jo tro var et problem så langt nede i divisjonene, men klubbene sto praktisk talt i kø for å få lagt kampene sine til det tidspunktet, fortsetter Vik.

Han tror Troms ble valgt nettopp fordi de har en svært spennende sesong foran seg.

- Noen snakker om at dette blir tidenes mest spennende sesong.

Naturlig satsingsområde

Programlederne selv gleder seg stort til å sitte ringside på mer eller mindre folketomme fotballøkker i Troms det kommende året.

- Det er jo mye bra fotball i Norge, ikke bare på det øverste nivået. Og de gode historiene finner man ikke alltid i Tippeligaen, sier den ene halvparten av programleder-duoen Thomas Aune.

Og det spesielle engasjementet ble ikke møtt med rynkede øyenbryn på lederhold.

- Hans Tore Bjerkaas debuterte i sin tid på TIL i det som den gang het TITO-serien, så når vi først måtte velge hvor vi skulle gjøre denne satsingen, var det vel naturlig å gå for Troms, ler han.

Lokalt innslag

På spørsmål om hvem som spiller høyreving på Finnsnes IL, kapitulerer programmets andre talerør Aleksander Schau, men lover å komme sterkere tilbake.

- Gi meg over julen, så skal jeg i alle fall ha mer å by på. For øvrig skal det sies at folk som kan lagoppstillingen til en tilfeldig valgt Liverpool-kamp fra 1997 som regel bare er god i matte, og ikke fotball.

I tillegg til at hans egne kunnskaper skal skjerpes, lover han også at selverklærte lokale fotballeksperter får slippe til på lufta.

- Egon Holstad er en nær venn, som vi nesten må sysselsette når vi først skal være der oppe, avslutter Schau.